Hanzla čeká první start v hokejové reprezentaci. Nevím, do čeho jdu, říká

Až ve 27 letech se dočkal premiérové pozvánky do národního týmu hokejista Robin Hanzl. Litvínovská opora si zahraje za reprezentaci na turnaji Karjala Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Hanzl poprvé nastoupí za reprezentaci

Robin Hanzl poprvé nastoupí za reprezentaci | Zdroj: ČTK

„Hrozně se těším. Ale jdu do neznámého, tak jsem zvědavý, jaký je rozdíl mezi Litvínovem a extratřídou,“ říká Robin Hanzl., který v nejvyšší soutěži nastřílel už 68 gólů a na 116 jich nahrál.

Připravený musí být na vyšší tempo. „Bude to víc silové a rychlejší, ale nemůžu porovnávat. Naposledy jsem byl na dvacítkách a do chlapů je to ohromný skok. Nevím, do čeho jdu,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Robinem Hanzlem mluvil před prvním reprezentačním startem reportér ČRo David Kalvas

O jeho šikovnosti moc dobře ví extraligoví protivníci, teď bude chtít ukázat rychlé ruce i na mezinárodní scéně a udržet se v týmu i pro další turnaje.

„Dostal jsem šanci a záleží na mě, jak ji popadnu a jak se tam ukážu. Nevím, kolik budu hrát, to asi taky záleží na mně, ale budu ze sebe chtít vydat to nejlepší,“ slíbil odchovanec ústeckého hokeje.

Hanzlova nominace se čekala už dřív. Nejvíc při zlaté litvínovské jízdě, kdy před dvěma lety válel po boku Ručinského a Petružálka. „Když byla mistrovská sezona, čekal jsem, že by mohla přijít. Teď jsem ji neočekával a jsem rád, že si vzpomněli.“

Lví podíl na reprezentační pozvánce má výborná forma Litvínova. Ten vyhrál dvanáct z posledních čtrnácti extraligových zápasů.

V Plzni spolu vyrůstali. Teď se Kubalík s Jeřábkem doma společně představí i v národním dresu

Číst článek

„Šlape nám to. Vrátili jsme se k systému, který nám funguje, a máme sílu. Mančaft je dobře rozložený, každá lajna může dát gól a kluci, kteří přijdou nahradit zraněné, výborně zapadnout a dokáží se prosadit. To je super,“ je nadšený klíčový útočník chemiků.

Litvínov je v tabulce třetí a nerad by špičku tabulky brzy opouštěl. „Nikdo na tabulku nekouká. Je teprve čtvrtina soutěže, tak to nemá význam. Ale samozřejmě bychom tam rádi vydrželi co nejdýl,“ přeje si Robin Hanzl. V kabině národního mužstva mu dělá společnost také parťák z Litvínova - dodatečně byl povolán obránce Tomáš Pavelka.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme