Hertl je rád, že se v nové sezoně NHL trefil hned ve druhém zápase

Hokejisté San José vstoupili do nové sezony zámořské NHL na podtrženou jedničku. Ve dvou dosud odehraných zápasech dvakrát vyhráli a navíc neinkasovali ani gól. Na ledě Los Angeles Sharks uspěli 4:0 a v domácím prostředí si poradili s Winnipegem 3:0. Ve druhém utkání se poprvé na střeleckou listinu zapsal útočník Tomáš Hertl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se raduje ze svého prvního gólu v novém ročníku NHL

Tomáš Hertl se raduje ze svého prvního gólu v novém ročníku NHL | Zdroj: Reuters

Sharks mívají dobré vstupy do sezony pravidelně, například vloni vyhráli šest úvodních zápasů s impozantním skóre 30:9. Takže pro fanoušky ani pro hráče nic nového. Přesto si Hertl začátek sezony pochvaluje.

„V prvním zápase jsme nastoupili proti Los Angeles, což je náš největší soupeř. V minulé sezoně byli hráči King také naším katem, proto jsme rádi, že jsme je udolali a porazili,“ hodnotil talentovaný útočník úvodní duel, na který Sharks úspěšně navázali i proti Winnipegu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Tomáš Hertl hodnotí úvodní dva zápasy v novém ročníku zámořské NHL

„Vyhráli jsme sice 3:0, ale měli jsme namále. První třetinu jsme odehráli výborně, jenže v dalších dvou jsme přestali hrát a nebýt brankáře, mohlo to dopadnout jinak,“ dodává ke druhému klání.

San José má tým nabitý ofenzivními hvězdami, přesto se zdá, že silnou zbraní mužstva může být defenziva.

„V zápasech se prostřídali oba gólmani a podrželi nás, což nám pomohlo. Máme ale jeden z nejsilnějších útoků, góly podle mě padat budou. Těžko odhadovat, jak se budou vyvíjet další zápasy. Když to bude pořád k nule, tak budeme rádi,“ má jasno Hertl, kterému se vstup do sezony také vydařil.

Hertl se San José nepříjemný start v NHL zvládli, LA Kings pokazili oslavy

Číst článek

Trefil se hned ve druhém utkání a je rád, že nemusí na první trefu čekat dlouho. Po přihrávce Thorntona využil svoji rychlost, prosmýkl se mezi obránci a s pomocí teče překonal gólmana Ondřeje Pavelce. „Jsem za ten gól hrozně rád,“ přiznává 20letý hokejista.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme