Hertl národnímu týmu věří, na MS by jel rád

Česká hokejová reprezentace se dnes o půl sedmé večer představí v rámci Channel One Cupu v pražské O2 Aréně. Jejími soupeři budou Švédové a zápas uvidí vyprodané tribuny. Fandové v Česku se těší na světový šampionát v domácím prostředí a jsou zvědaví, kdo bude na jaře reprezentovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna | Foto: Petr Kadeřábek

Tomáš Hertl toho v O2 Aréně odehrál v barvách Slavie poměrně dost, ale vyprodanou vysočanskou halu zatím nezažil. „Snad na utkání se Spartou bylo asi dvanáct, nebo třináct tisíc,“ vzpomíná.

Jasné je, že když fandové vyprodali halu na zápas Euro Hockey Tour, na mistrovství světa bude nabito bez jakýchkoli pochybností. A tam by se za určitých okolností Tomáš Hertl už představit mohl. On sám má ohledně svého případného startu za národní tým jasno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Lörincz zpracoval, co Tomáš Hertl řekl v exkluzivním rozhovoru pro Český rozhlas

„S panem Růžičkou jsem nemluvil, ale když jsme se v létě bavili, tak jsem muříkal, že pozvánku bych neodmítl. Teď jsem ale v San Jose a bojujeme tu o play off,“ připomíná, že termíny pokročilých kol bitvy o Stanley Cup a světový šampionát se překrývají.

Tomáš Hertl sledoval i nominaci reprezentace pro první i druhý turnaj Euro Hockey Tour a věří, že český tým uspěje.

„V týmu jsou Vladimír Sobotka i Roman Červenka. Věřím, že jim to půjde,“ jmenuje své někdejší spoluhráče ze Slavie.

Tomáš Lörincz, Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme