Hertl věří v účast na Světovém poháru. Trénuji víc a víc, ale nechci předbíhat, říká

Z českých hokejistů to Tomáš Hertl dotáhl v loňské sezoně nejdál, až do finále Stanley cupu. Na toto léto musel změnit systém přípravy a to nejen kvůli zranění kolene, ale také kvůli účasti na Světovém poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (vpravo) slaví svůj gól proti Vancouveru ve třetí třetině, San Jose vyhrálo 4:1

Tomáš Hertl (vpravo) slaví svůj gól proti Vancouveru ve třetí třetině, San Jose vyhrálo 4:1 | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

„Už jsem začal víc a víc trénovat, trošku i běhám, ale ještě nechci nic předbíhat, dokud ještě nedám maximum. Potom se uvidí na ledě, takže ještě je cesta dlouhá, ale zatím se to vyvíjí dobře,“ klepe si na zuby Tomáš Hertl, aby něco nezakřiknul.

Ještě před několika týdny mluvil jinak. Koleno bolelo a nikdo mu přesně nedokázal říct, kdy se bude moct naplno zapojit do tréninku. Radami mu v těch chvílích pomáhali zkušenější hráči, kteří podobná zranění prodělali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Hertl stále věří, že bude patřit mezi ty, kteří se k týmům NHL připojí až po Světovém poháru

„Volal jsem chvíli s Ručínským, který to měl také několikrát, takže jsme si popovídali a možné se teď někdy i uvidíme.“

S Martinem Ručinským by se rozhodně Hertl měl vidět velmi často. Vždyť olympijský vítěz z Nagana je generálním manažerem českého týmu pro Světový pohár, který se koná od 17. září v Kanadě a Hertl je v nominaci. I proto mění útočník San José systém a hlavně místo přípravy před sezónou.

„Pokud pojedu na Světový pohár, tak vůbec do zámoří neodletím a budu tady až do srazu. Na suchu trénuju skoro všechno naplno, už i dřepuju. Teď řešíme, aby byly připravené ledy. Zkusím Slavii anebo potom přes Jirku Kalouse, aby umožnil těm, kdo jsou v Praze, abychom měli kde bruslit a mohli se připravit. Sami si můžeme něco natrénovat, ale když budete v nějakém týmu, tak to je rozhodně lepší,“ plánuje Hertl.

Nic neuspěchám, ale na Světový pohár chci, doufá v brzké uzdravení hokejista Tomáš Hertl

Číst článek

Podobně to budou mít i ostatní hráči, kteří se zúčastní Světového poháru a to nejen ti čeští. Poprvé tak nebudou mít kluby NHL před startem sezóny pohromadě své týmy a je otázkou, jak to ovlivní start zámořské soutěže.

„Myslím, že trošku se to možná změní. Teď v poháru budou hrát tři nejlepší utkání, co pomalu jde. Přeci jen v přípravě, jak je to poskládané mladí staří, tak je to sem tam plácaná. Tady to bude hokej největší kvality, takže ti hráči, kteří pojedou, můžou být ještě lépe připraveni než ti, co budou v týmech,“ myslí si Tomáš Hertl, který stále věří, že bude patřit mezi ty, kteří se k týmům NHL připojí až po Světovém poháru.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme