Hlavně důrazně, zní recept hokejistů na Švédy

Česká hokejová reprezentace rozehraje zápasem se Švédskem Channel One Cup, tedy druhý podnik série Euro Hockey Tour. Tým trenéra Vladimíra Růžičky si chce napravit reputaci z prvního turnaje sezony ve Finsku, kde skončil s jedním bodem poslední. Pomoci by k tomu mělo silnější složení mužstva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Růžička na tiskové konferenci zopakoval, že od reprezentace odchází.

Trenér Vladimír Růžička na tiskové konferenci zopakoval, že od reprezentace odchází. | Foto: Tomáš Adamec

„Silnější jsme možná podle jmen, ale ta to nehrají,“ říká Vladimír Růžička. Ten poprvé v sezoně povolal i hráče z Kontinentální hokejové ligy v čele s Červenkou, Sobotkou či bratry Kovářovými.

Dál ale pokračuje v testování nových tváří. Tentokrát se na Channel One Cupu představí hned pět reprezentačních nováčků. Útočníci Horák, Řepík, Mertl a Hrňa a také obránce Sparty Vladimír Eminger, kterého dnes čeká nejen premiéra v reprezentaci, ale také na ledě pražské O2 areny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Náladu v českém hokejovém týmu zjišťoval Petr Kadeřábek

„Moc se na to těším, nikdy jsem tam nehrál. Je to výzva,“ vypráví se Vladimír Eminger, který rozhodně není jediný, kdo se na dnešní duel těší. Hrát před domácím publikem v reprezentačním dresu se nepoštěstí hokejistům každý den, a tak i pro hráče, kteří už mají na svém kontě pár odehraných zápasů v národním týmu, bude dnešní utkání velkým zážitkem.

„Vím, že hala už je nějaký pátek vyprodaná, takže udělám vše pro to, abych se dostal do sestavy,“ slibuje Adam Polášek. Vyhrát ale rozhodně nebude jednoduché. Švédsko zatím v Euro Hockey Tour neprohrálo a vede průběžnou tabulku.

Na druhé straně to byl právě zápas s výběrem tří korunek, ze kterého si Češi do tabulky připsali dosud jediný bod, když prohráli 3:4 po samostatných nájezdech.

„Mně se proti nim hrálo docela dobře. Dostali jsme pár hloupých gólů, ale v Praze to bude jiné. Hlavně důrazně a agresivně, to na ně bude fungovat,“ dává recept na úspěch Adam Polášek.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme