Hokejista Erat končí po 13 letech v NHL. Bude hrát KHL za Omsk

Hokejista Martin Erat opouští po třinácti sezonách NHL. Čtyřiatřicetiletý útočník, jehož posledním působištěm v zámoří byla Arizona, si v dresu Omsku vyzkouší KHL. Ruským médiím to řekl prezident Avangardu Vladimir Šalajev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat (vpravo) slaví spolu s Jakubem Voráčkem gól do sítě Lotyšska

Martin Erat (vpravo) slaví spolu s Jakubem Voráčkem gól do sítě Lotyšska | Zdroj: Reuters

Pro letošní trh s volnými hráči je typické upisování mladších hráčů. Pro ty zkušenější je oproti dřívějším rokům podstatně těžší dostat práci. Často pak i za nižší kontrakty, než byli zvyklí. Dohodám navíc předchází i předchozí testování. I proto se český reprezentant rozhodl pro Omsk.

„Pro Martina byla samozřejmě prioritou NHL, kde dlouho úspěšně působil. Ale sami vidíte, jak vypadá situace. Spousta hráčů nemá podepsáno. Martin nechtěl jít někam do kempu na zkoušku, ani čekat na to, jestli se objeví kvalitní nabídka,“ uvedl hráčův zástupce Pavel Maršoun pro web hokej.cz.

Zájem o Erata v zámoří byl. „Určité možnosti měl, ale raději dal přednost Omsku,“ vysvětloval Pavel Maršoun.

Erat bude již čtvrtým českým hráčem v Omsku. V týmu působí brankář Dominik Furch, obránce Michal Kempný a útočník Vladimír Sobotka.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme