Hokejista Hájek se stal nejvýše draftovaným Čechem letošního draftu NHL

Nejvýše draftovaným českým hokejistou do NHL se letos stal obránce Libor Hájek ze Saskatoonu z WHL. V Buffalu si jej ve druhém kole na 37. pozici vybrala Tampa Bay. Jako druhý přišel na řadu na 53. místě další zadák Filip Hronek z Hradce Králové, jehož získal Detroit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní komisař NHL Gary Bettman během letošního draftu v Buffalu

Hlavní komisař NHL Gary Bettman během letošního draftu v Buffalu | Zdroj: Reuters

Osmnáctiletý Hájek odešel do Saskatoonu loni v létě z Komety Brno. V 69 zápasech ve WHL si připsal 26 bodů za tři branky a 23 asistencí. Před odchodem do zámoří stihl i 24 zápasů v české extralize a zaznamenal jednu přihrávku. Loni i letos reprezentoval Hájek na mistrovství světa hráčů do 18 let.

Tampa původně 37. pozici neměla, ale stála o Hájka natolik, že ji získala bezprostředně před volbou od Arizony. Tam jde výměnou od Lightning dvacetiletý zadák Anthony DeAngela, jenž působil na farmě v Syracuse v AHL.

Hronek v uplynulém ročníku sehrál v extralize za Hradec Králové 40 utkání a připsal si čtyři přihrávky. Působil také v juniorce Mountfieldu a v první lize v dresu Litoměřic. Po loňském startu na světovém šampionátu na osmnáctkách se letos představil i na MS dvacítek.

V minulých dvou letech se dočkali čeští hokejisté už v prvním kole. Loni v Sunrise si vybralo New Jersey na šesté pozici útočníka Pavla Zachu a na 13. místě sáhl Boston po obránci Jakubu Zbořilovi. Před dvěma roky ve Filadelfii si zvolil Washington na 13. příčce útočníka Jakuba Vránu a na 25. pozici Boston vybral forvarda Davida Pastrňáka.

V prvním kole Čech chyběl naposledy v roce 2013, kdy přišel v Newarku na řadu až na 114. místě zadák Jan Košťálek, jehož získal Winnipeg.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme