Hokejista Klepiš věří, že odchodem do Boleslavi získal novou motivaci

Hokejový mistr světa Jakub Klepiš má za sebou premiéru v dresu Mladé Boleslavi. Středočeši s novou posilou v sestavě paradoxně poprvé v sezoně doma nezískali ani bod, ve 27. kole prohráli s Pardubicemi 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jakub Klepiš (v pozadí), BK Mladá Boleslav

Hokejista Jakub Klepiš (v pozadí), BK Mladá Boleslav | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Myslím si, že Klepiš odvedl svůj výkon, ale ještě není na takové úrovni, na kterou věříme, že se dostane zpátky. Jinak si myslím, že předvedl dobrý výkon. Určitě není příčinou porážky on,“ uvedl po utkání na adresu nové mladoboleslavské akvizice trenér Bruslařů Marian Jelínek.

Především zkušenosti by měly být hlavní devizou Jakuba Klepiše. Jenže jeden z nejlépe placených hráčů na domácí scéně v této sezoně zaznamenal zatím jediný gól a k němu přidal jedenáct asistencí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Jakuba Klepiše může být fakt, že Mladá Boleslav nemá takové jméno jako Sparta či Třinec, výhodou

„Doufám, že to pro mě bude nový impuls poté, co jsem neměl vydařené období v Třinci. Věřím, že mi k tomu pomůžou i kluci v kabině,“ doufal hokejista, který v minulosti oblékal i dres Slavie, Washingtonu, Omsku, Ufy, Dynama Moskva či Lva Praha.

Před duelem s Pardubicemi stihl Klepiš pouze dopolední rozbruslení. „Čtyři dny jsem nebyl na ledě, ale profesionálního hráče to neomlouvá. Čtyři dny, dá se říct, jsou ještě nic. Stačí, abyste se sklouzl ráno, a já jsem ráno na ledě byl. Samozřejmě nejlehčí to nebylo, ale v zápase jsem se cítil dobře,“ řekl Klepiš.

Jako pozitivní vnímá mistr světa z roku 2010 skutečnost, že boleslavský klub působí téměř jako rodinný. „Boleslav samozřejmě nemá takové jméno, jako mají Sparta či Třinec, což si myslím, že může být i výhoda,“ uvědomoval si Klepiš.

V neděli vyrazí Bruslaři do Chomutova. Na led mužstva, které také podle zákulisních informací o služby zkušeného útočníka stálo. „Já jsem s nimi nejednal, a co vím, tak to prostě nešlo. Nevím k tomu víc,“ poznamenal Klepiš.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme