Hokejista Plekanec dvěma góly rozhodl úvodní zápas NHL

Útočník Tomáš Plekanec byl vyhlášen první hvězdou zápasu NHL mezi Torontem a Montrealem. Hostům přispěl dvěma góly k výhře 4:3. V duelu Calgary s Vancouverem se trefili také Jiří Hudler a Radim Vrbata, šťastnější byl hostující Vrbata po výhře 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec (s A na dresu) slaví svůj rozhodující gól v poslední minutě zápasu

Tomáš Plekanec (s A na dresu) slaví svůj rozhodující gól v poslední minutě zápasu | Zdroj: Reuters

Prvním gólem vyrovnával Plekanec ve druhé třetině na 2:2. Toronto pomalu střídalo, Plekanec si počkal na útočné modré čáře na přihrávku od Jemelina a na konci jeho úniku pak byl bekhendový blafák zakončený střelou mezi nohy Jonathana Berniera.

Druhý gól Tomáše Plekance byl nakonec tím rozhodujícím. V čase 59:17 si hodně kostrbatě zpracovával puk, až se s ním dostal k mantinelu. Před dotírajícím protihráčem ještě stihl puk švihem poslat na teč před branku a zadařilo se, když si puk do sítě bruslí srazil domácí obránce Percy.

Trefa Radima Vrbaty byla v utkání Vancouveru v Calgary tou vítěznou, ale rozhodčí se s ní u videa hodně nadřeli. Vrbata totiž těsně před brankářem dostal puk do sítě přesným baseballovým odpalem přibližně v úrovni horní tyčky, nakonec podle rozhodčích těsně pod ní.

Vrbata díky tomu zvýšil na 3:1 a následná trefa Jiřího Hudlera byla tak jen zmírněním domácí prohry. Hudler vytěžil z dobrého napadání Flames a následného přiťuknutí Monahana, které poslal z mezikruží mimo dosah gólmana.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme