Hokejista Roman Červenka je novou posilou extraligového Chomutova

Hokejový reprezentační útočník Roman Červenka ukončil angažmá v ruském Petrohradu a vrací se do české extraligy. Odchovanec pražské Slavie bude v nadcházející sezoně oblékat dres Chomutova, který se musí ještě domluvit na odstupném právě se Slavií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka a Michal Jordan

Roman Červenka a Michal Jordan | Foto: Český rozhlas

Červenka se připojí k severočeskému klubu už v úterý a dá se předpokládat, že hned v dalším extraligovém kole nebude chybět v sestavě Pirátů. Se severočeským klubem podepsal roční smlouvu.

V nejvyšší soutěži odehrál zatím 301 utkání a všechny v červenobílém dresu Slavie. I tam ho vedl současný trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Z extraligy odešel Červenka do ruského Omsku, kde strávil dvě sezony, než zamířil do NHL. V zámořské soutěži odehrál zkrácený ročník v dresu Calgary Flames a nastoupil do 39 zápasů, ve kterých vstřelil 9 gólů a na dalších 8 branek přihrál.

Pak se vrátil do KHL a s Petrohradem v minulé sezoně vyhrál Gagarinův pohár. S reprezentací získal titul mistra světa v roce 2010 a celkem odehrál v národním týmu 108 zápasů.

 

Přestupová bomba! Vítěz Mistrovství světa, šampion české extraligy i ruské KHL Roman Červenka se před malou chvílí...

Posted by Piráti Chomutov on 14. září 2015

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme