Hokejisté Boleslavi si zastříleli v Pardubicích, Litvínov porazil Plzeň

Postavení druhého týmu soutěže potvrdili hokejisté Litvínova, když v 15. kole Tipsport extraligy porazili Plzeň. Překvapivě snadno vyhrála Mladá Boleslav na ledě Pardubic, když nastřílela domácím osm gólů. Vedoucí Třinec padl v Olomouci a Kometa veze tři body ze Zlína.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnský útočník Petr Ton před brankou Zlína

Brněnský útočník Petr Ton před brankou Zlína | Zdroj: ČTK

Mladoboleslavští do utkání doslova vletěli a v 10. minutě vedli 4:0! Už po třetím gólu přepustil místo v brance Kristan svému náhradníkovi Halászovi, ale ani tomu se nevedlo lépe.

Ve druhé části sice nejdříve snížil Zohorna, ale pak se dvakrát prosadili opět hosté. Smírným výsledkem skončila pouze třetí třetina, ve které dal každý tým po dvou gólech.

O poznání méně gólů viděli diváci v Litvínově. Domácím totiž stačil k zisku tří bodů jediný zásah Piroše v polovině třetí třetiny. Pozorný brankář Francouz nepustil za svá záda ani jediný puk a připsal si třetí čisté konto v sezoně.

Dramatický zápas se odehrál v Olomouci, která dvakrát vedla nad lídrem soutěže z Třince o dva góly, ale vítězství nakonec urvala až v prodloužení. Hned šest gólů z devíti padlo při přesilových hrách. První gól při vyrovnaném počtu hráčů na ledě vstřelil Hrna, když zvyšoval na 4:2.

Stejný hráč trefil pro domácí v nastaveném čase druhý bod. Olomouc přitom byla blízko tříbodové výhře, ale v poslední minutě poslal utkání do prodloužení třinecký Roth.

Kometa rozhodla o svém vítězství na ledě Zlína už v první třetině, kterou vyhrála o tři góly. Navíc Petr Ton neproměnil trestné střílení. Zlín sice bojoval, Balaštík snížil, ale Kometa dalšími dvěma góly drama nepřipustila.

Utkání třetí Sparty se čtvrtým Mountfieldem potvrdilo postavení obou týmů v tabulce. Zápas byl dramatický až do samotného závěru, ve kterém hosté při snaze o vyrovnání odvolali brankáře, ale Sparta se ubránila.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 51. Piroš (Šrámek). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5765.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:8 (0:4, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. T. Zohorna (P. Sýkora), 42. Benák (Radil), 44. Benák (Tybor, Radil) - 2. Pacovský (Vrbata, M. Látal), 3. Mikulík (Broš), 7. Vrbata (Lenc, M. Látal), 10. Pacovský (Klimenta), 28. Vrbata (D. Výborný), 32. Klimenta (Mikulík, Broš), 44. D. Výborný (Jarůšek, Kučný), 58. Hyka (M. Hruška). Rozhodčí: Úlehla, T. Horák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7450.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 5:4 v prodl. (2:0, 0:2, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Houdek (Buc, Patera), 16. Laš (Herman, Houdek), 41. Cibák (Marosz, Rác), 48. Hrňa (Herman, Laš), 62. Hrňa (Rác) - 32. Žejdl (Roth, Trončinský), 39. Plíhal (Polanský, Irgl), 55. Trončinský (Žejdl, Rákos), 60. Trončinský (Roth). Rozhodčí: Hribik, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6, navíc Patera (Olomouc) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 5500 (vyprodáno).

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:6 (0:3, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Balaštík (Řezníček), 40. Leška, 60. Tesařík (Holík, Roman Vlach) - 7. J. Hruška (V. Němec, Ptáček), 8. Dočekal (Jakub Svoboda, L. Čermák), 9. J. Káňa II (P. Mrázek), 31. Vondráček (Koreis), 40. Čiliak, 45. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Homola, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5562.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Klimek (Ďaloga, Cingel), 9. Cingel (Sabolič), 28. Polášek (Cingel, Piskáček), 42. Ďaloga (Pech) - 18. Kudrna (Mertl), 27. Kudrna (Šimánek), 56. Pláněk (Skokan). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:6, navíc Réway (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5434.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme