Hokejisté Chomutova podlehli Olomouci. Oceláři z Třince poprvé v sezoně prohráli

Hokejisté Chomutova v rámci 9. kola hokejové Tipsport extraligy doma překvapivě nestačili na Olomouc, které podlehli v poměru 1:4. Vůbec první prohru v sezoně zaznamenal Třinec, jenž v penaltovém rozstřelu nestačil na Zlín. Pražská Sparta nestačila na Brno, kde prohrála vysoko 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězství Litvínova v Karlových Varech dobrým výkonem podpořil i gólman Janus

Vítězství Litvínova v Karlových Varech dobrým výkonem podpořil i gólman Janus | Zdroj: ČTK

Chomutov - Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Hokejisté Chomutova vstoupili do letošní extraligové sezony šesti výhrami. V duelu devátého kola si však proti Olomouci připsali třetí porážku v řadě poté, co na vlastním ledě podlehli Hanákům 1:4.

Výběru Vladimíra Růžičky nevyšel hlavně úvod zápasu, když Olomoučtí vedli v šesté minutě po gólech Jana Knotka a Juraje Mikúše už 2:0.

Piráti sice stříleli častěji než jejich soupeři, ale ani to jim k otočení skóre nepomohlo. Ve druhé dvacetiminutovce totiž padl jeden gól na každé straně, aby pak ve třetím dějství na konečných 4:1 pro Olomouc svým druhým přesilovkovým gólem dne upravil Knotek.

Branky a nahrávky: 27. Skinner (Vondrka, Rutta) - 3. J. Knotek (Vyrůbalík, Ostřížek), 6. J. Mikúš (Vyrůbalík, Houdek), 21. Laš (Vyrůbalík, Konrád), 46. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Hodek, Krob - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 4012.

Karlovy Vary - Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Již pátou prohru v řadě zaznamenaly Karlovy Vary, které před domácím publikem podlehly Litvínovu. Mistři ze sezony 2014/15 se do vedení v zápase dostali v 10. minutě, kdy Daniel Sörvik přesně pálil od modré.

Ve 29. minutě sice dokázali domácí srovnat, ale to již bylo z jejich strany vše.

Necelý šest minut poté totiž vedení Litvínovu vrátil Tomáš Pavelka a na začátku třetí třetiny pojišťovací gól zařídil Jakub Černý. Na oba poslední góly přitom nahrával i střelec úvodní branky hostů Sörvik, který tak zaznamenal tři kanadské body.

Branky a nahrávky: 29. V. Tomeček (M. Rohan) - 10. Sörvik (R. Hanzl, J. Černý), 35. T. Pavelka (Lukeš, Sörvik), 44. J. Černý (Sörvik, R. Hanzl). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:4. Využiti: 1:1. Diváci: 3147.

Brno - Sparta Praha 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Hokejisté brněnské Komety Marek Kvapil a Martin Erat měli hlavní podíl na vysoké porážce Sparty, která v moravské metropoli pohrála 2:6.

Domácí měli utkání plně pod kontrolou po celou jeho dobu. Úvodní gól zápasu vstřelil v páté minutě po spolupráci s Ondřejem Němcem a Kvapilem útočník Erat . Kometa posléze svůj náskok postupně výšila na tři branky.

Mezi 27. až 34. minutou sice Pražané dokázali dvěma góly snížit na rozdíl jediné branky, ale krátce před koncem druhé dvacetiminutovky Vojtěch Němec opět navýšil rozdíl ve skóre.

V posledním dějství již Brno drama nepřipustilo – Erat a Kvapil přidali další góly a zpečetili výhru brněnského celku. Kometa díky výhře povyskočila do čela tabulky.

Branky a nahrávky: 5. M. Erat (M. Kvapil, O. Němec), 20. O. Němec (M. Kvapil, Štencel), 21. Nečas (M. Erat), 37. V. Němec (M. Kvapil), 41. M. Erat (O. Němec), 55. M. Kvapil - 27. Pech (Nedomlel, Safin), 34. Černoch. Rozhodčí: Hribik, Čech - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Zlín - Třinec 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

První prohru v probíhající sezoně musel skousnout Třinec. Oceláři totiž nestačili na Zlín, kterému na jeho ledě podlehli 3:4 po samostatných nájezdech.

V nich se o rozhodující gól postaral domácí Antonín Honejsek, jenž jako jediný exekutor v rozstřelu slavil úspěch. Zlín díky němu zastavil sérii tří porážek a v tabulce si polepšil na 11. příčku.

Branky a nahrávky: 1. Bukarts (Marušák, P. Holík), 35. Honejsek (Marušák, O. Veselý), 53. P. Holík (Bukarts, Říčka), rozhodující sam. nájezd Honejsek - 15. Kreps (Rákos), 30. Chmielewski (Marosz, Hrňa), 39. Adamský (Polanský, M. Doudera). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4136.

Hradec Králové - Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Nájezdy musely o vítězi rozhodnout i v duelu mezi Hradcem Králové a Libercem. Z vítězství 3:2 se nakonec radovali domácí Východočeši, kteří byli úspěšní díky proměněným pokusům Šimánka a Bednáře.

Branky a nahrávky: 12. Džerinš (Červený, Jarůšek), 37. Bednář (Dej), rozhodující sam. nájezd Šimánek - 14. P. Jelínek (Svačina, Šimek), 26. Ševc (Lakatoš, P. Jelínek). Rozhodčí: Polák, Pražák - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 9:10, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4678.

Mladá Boleslav - Pardubice 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Těsný výsledek byl k vidění i v zápase mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi. Domácím vyšla především první třetina, kterou vyhráli v poměru 2:0.

Poté se na další gól čekalo až do 58. minuty, kdy na 1:2 snížil Tyler Redenbach. Více už ale hostující nezvládli, takže všechny tři body ukořistili domácí Středočeši.

Branky a nahrávky: 6. Orsava (Žejdl, Kučný), 12. M. Látal z trestného střílení - 58. Redenbach. Rozhodčí: Pešina, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 3887.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme