Hokejisté dostali měsíc před MS píseň. Nože brousí kapela Kabát

Za měsíc, 1. května, začne v Česku sportovní akce roku. Organizátoři mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě pomalu odhalují detaily. Jedním z nich je třeba píseň skupiny Kabát věnovaná národnímu týmu, jmenuje se Brousíme nože.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela Kabát věnovala píseň hokejové reprezentaci

Kapela Kabát věnovala píseň hokejové reprezentaci | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Nabídli jsme ji hokejistům, protože text koresponduje se sportem. Není to nic nuceného, chlapi si ji můžou kdykoli vypnout. Snad to zvedne bojovnou náladu v šatně a snad vyhrajou,“ říká frontman skupiny Kabát Josef Vojtek.

Jeho kapela zní v kabině národního týmu už léta. „Je paráda, že kapela, jako jsou Kabáti, které všichni milujem, nám věnovala písničku a nazpívala ji přímo nám. Líbilo se mi, jak tam zpívali o trenérovi, že je zralý na bypass, to se chytne,“ předpovídá útočník Radek Smoleňák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novou píseň skupiny Kabát slyšel jako jeden z prvních kromě českých hokejistů i reportér ČRo František Kuna

A hned nabízí kvarteto zpěváků - hokejistů. „Dal bych tam Jirku Novotného, na vokály bych dal ‚Růču‘ (Martina Ručinského, pozn. red.), Na sólo Vláďu Sobotku. A na závěr to ‚brumendo‘… Asi Ondřeje Němce,“ skládá Smoleňák interprety v kabině.

Píseň od "Kabátů" ale není to jediné, což už před domácím mistrovstvím světa známé. Měsíc před šampionátem ladí organizátoři poslední detaily, a i když se to nezdá, musí se myslet třeba i na prací prášek, kterého je přes tunu.

„Přes 70 tisíc litrů vody, 2300 ručníků, 2500 puků na tréninky a přes 3 tisíce puků na utkání,“ nabízí další čísla ředitel sportovního oddělení šampionátu Jan Černý.

Co se týmů v pražské skupině týká, jen ten český bude bydlet mimo oficiální hotel, podobné řešení zvolili Rusové v Ostravě. Vyřešit ale všechny hotelové požadavky nebylo jednoduché.

„Prezident IIHF si vyžádal do apartmá rotoped a Švédi mají před mítinkovou místností pingpongový stůl. Všichni, kdo jdou okolo, se můžou koukat, jak Švédi válí ping-pong,“ dodává měsíc před mistrovstvím světa ředitel sportovního oddělení šampionátu Jan Černý.

MS v hokeji 2015 | Foto: Český rozhlas

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme