Hokejisté Floridy se budou muset několik měsíců obejít bez útočníka Huberdeaua

Hokejisté Floridy začnou sezonu NHL výrazně oslabeni o útočníka Jonathana Huberdeaua, kterému v sobotním přípravném utkání s New Jersey rozřízla brusle Sergeje Kalinina levý kotník. Spoluhráč Jaromíra Jágra bude mimo hru tři až čtyři měsíce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Floridy Panthers

Hokejisté Floridy Panthers | Zdroj: ČTK

„V kempu vypadal výborně. Nabral pár kilo svalové hmoty. Byli jsme s ním vážně spokojení. Tohle je velké zklamání pro něho i pro nás,“ řekl listu Miami Herald trenér Gerard Gallant, jenž musí rychle vymyslet, koho postaví do útoku k Jágrovi a Alexanderu Barkovovi.

Huberdeau má za sebou nejproduktivnější sezonu v kariéře, když v uplynulém ročníku nasbíral v 76 zápasech 20 gólů a 39 asistencí.

Před měsícem podepsal s Floridou šestiletou smlouvu, která vstoupí v platnost po nadcházející sezoně, a třiadvacetiletý Kanaďan si díky ní vydělá 35,4 milionu.

Kapitánem Panterů bude nově MacKenzie

Tři dny před startem nadcházejícího ročníku NHL klub Florida Panthers oznámil, že se jejich novým kapitánem stane zkušený útočník Derek MacKenzie.

MacKenzie, který ve funkci nahradí Willieho Mitchella, bude v pořadí devátým kapitánem v historii floridského celku. Pětatřicetiletý centr v NHL působí s přestávkami již od roku 2001. V loňské sezoně odehrál 64 zápasů s bilancí 13 bodů.

Jeho asistenty budou obránce Aaron Ekblad a útočník Jussi Jokinen.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme