Hokejisté Hradce Králové si semifinále Spenglerova poháru nezahrají. Ve čtvrtfinále je vyřadila Kanada

Hokejisté Hradce Králové si semifinále Spenglerova poháru nezahrají. Rozhodla o tom jejich čtvrteční prohra ve čtvrtfinále proti výběru Kanady v poměru 1:3. Jedinou branku Východočechů vstřelil na konci druhé dvacetiminutovky Jaroslav Bednář, ale ani jeho gól k obratu nakonec nevedl. Kanadu v boji o finále čeká běloruské Dynamo Minsk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové prohráli s Kanadou

Hokejisté Hradce Králové prohráli s Kanadou | Foto: AP | Zdroj: ČTK

Pro královéhradecký Mountfield byl zápas proti týmu Kanady v pořadí již třetím duelem za poslední tři dny.

Výběr Kanady, který měl ve středu volno, začal zápas proti českému klubu lépe. V první dvacetiminutovce se mohl spolehnout především na přesilovky, když proměnil dvě z prvních čtyř a dostal se do dvougólového vedení.

Krátce po polovině zápasu Kanaďané zvýšili na 3:0. A opět to bylo při nestandardním počtu hráčů na ledě, protože na každé straně chyběl jeden bruslař. O třetí branku Kanady se postaral obránce se zkušenostmi z NHL Brandon Gormley, který zakončil pohlednou akci svého týmu.

Čtyřicet sekund před koncem druhého dějství se prosadili i Východočeši. Autorem gólu byl královéhradecký kapitán Jaroslav Bednář, jenž při přesilové hře propálil kanadského gólmana po nahrávce Blaže Gregorce.

V závěrečné třetině však Mountfield na tento gól nenavázal a naopak opět dvakrát inkasoval. Ve 43. minutě využil další přesilovku Kanady útočník Anaheimu Mason Raymond. O pár sekund později na konečných 5:1 upravil Francis Pare.

Prohra s Kanadou pro Mountfield znamená konec na turnaji. Ve třech zápasech si český klub připsal jednu výhru a dvě porážky.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - čtvrtfinále:
Hradec Králové - Kanada 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 40. Bednář (Gregorc) - 5. Ebbett (Katic, Raymond), 20. Noreau (DiDomenico, Gormley), 34. Gormley (Ebbett, Raymond), 43. Raymond (Flood, Ebbett), 44. Paré (Gormley). Rozhodčí: Wehrli, Wiegand - Kaderli, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 10:6. Využití: 1:3.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme