Hokejisté Hradce porazili rivaly z Pardubic i počtvrté v sezoně. Diváci se při derby chovali slušně

Fandové hradeckého Mountfieldu museli v uplynulých dnech překousnout tři porážky v řadě, což se jim v letošní sezóně stalo vůbec poprvé. Chuť si ale spravili na tom pro ně nejlepším místě - v Pardubicích. Čtvrté letošní derby mělo být na tribunách hodně vyhrocené, nakonec se ale obešlo bez větších problémů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové (ilustrační foto)

Hokejisté Hradce Králové (ilustrační foto) | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pardubický klub nejprve chystal, a na svém webu oznámil, přísná bezpečnostní opatření, ale několik hodin před zápasem přece jen udělal vstřícné gesto a opatření zmírnil. Hradeckým fanouškům to Pardubice řekly, ale řada z nich se o ústupku ze strany Dynama nedozvěděla.

Samotný zápas začal pro pardubické Dynamo parádně, jenže po gólu Petra Sýkory ze třetí minuty a pár dalších minutách tlaku Pardubic se karta začala otáčet. A to i v hledišti, kde bylo opět deset tisíc diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové sledoval reportér ČRo Tomáš Lörincz

Před těmi pardubickými klobouk dolů, protože chodí navzdory tomu, že se nedaří, ale smeknout je potřeba i před hradeckou menšinou, která fandila hlasitě a vytrvaleji.

Vulgarity sice sem tam vylétly z obou táborů, ale byly v menšině. Podporovatel Pardubic s přezdívkou Krtek si všiml, že je to mezi fanoušky obou týmů v poslední době třaskavé méně a méně.

„Spíš to stagnuje, protože se nám nedaří 'Mechov' porážet. Jsou z toho takoví nadšení a dělají menší bugr, než by dělali, kdybychom je poráželi.“

A když už byla řeč o tom, že pardubičtí fandové nakonec poměrně sportovně a také možná trochu už i rezignovaně přijali další porážku, je třeba dodat, že s určitým nadhledem vzala řada z nich i husarský kousek jejich soků.

Hradeckým fandům se totiž, i za nechtěného přispění domácího kotle, na jižní tribuně podařilo roztáhnout transparent, na kterém bylo mimo jiné napsáno: 'Nic než Hradec'.

„Je to naše chyba. Do budoucna se to nebude opakovat,“ prohlásil pardubický fanoušek Krtek.

Tomáš Lörincz, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme