Hokejisté i napotřetí padli a v Karjala Cupu jsou poslední

Prohrou 1:3 s Ruskem zakončila česká hokejová reprezentace účinkování na Karjala Cupu. Mistři světa sice díky Klepišově využité přesilovce vyrovnali v první části na 1:1, ale na další dvě branky soupeře už nezareagovali. V konečné tabulce turnaje skončili se skóre 4:12 poslední.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českých in-line hokejistů Karel Rachůnek má i zlato z hokejového MS

Kapitán českých in-line hokejistů Karel Rachůnek má i zlato z hokejového MS | Foto: Hokej.cz

Česká republika - Rusko 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Ruští hokejisté dokonale vrátili českému výběru porážku z finále mistrovství světa v Německu. Už od úvodních minut byli aktivnější avedení se dočkali v deváté minutě. To byl na trestné lavici obránce Růžička a Pěrežogin měl po pěkné kombinaci před českou brankou dost místa, aby puk poslal mimo Štěpánkův dosah.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté i napotřetí padli a v Karjala Cupu jsou poslední

Vyrovnání přišlo záhy - při početní výhodě vypálil od modré čáry Škoula, Košečkin puk pouze vyrazil a Klepiš svou dorážkou dal první, a také poslední branku českého týmu. Výběr Aloise Hadamczika měl opět velké problémy v obranném pásmu při rozebírání ruských akcí, což se vymstilo ještě v závěru první třetiny.

Ránu Kornějeva gólman Štěpánek vyrazil a nedůrazně krytý Grebeškov poslal puk do sítě. Snahu na vyrovnání ve druhé části podpořila čtyřminutová přesilová hra, po faulu na Němce, kterému po zákroku Kňazeva tekla krev. Ani tu ale úřadující mistři světa nevyužili a hned v úvodu třetí části opět inkasovali.

Dvacet sedm sekund po návratu z kabin dal gól Kajgorodov, kterému pomohlo další selhání české obrany. S celkovým skóre 4:12 a třemi prohrami je národní tým v konečné tabulce turnaje Karjala poslední.


Branky a nahrávky: 14. Klepiš (Škoula, Kašpar) - 9. Pěrežogin (Popov, Grebeškov), 19. Grebeškov (Kornějev, Afinogenov), 41. Kajgorodov. Rozhodčí: Rönn, Salonen - Kiilunen, Suominen (všichni Fin.). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. Diváci: 4572.

Česká republika: Štěpánek - Němec, Škoula, F. Novák, Čáslava, Lojek, Krajíček, Gřegořek, Mojžíš - Kašpar, Červenka, Klepiš - Marek, Novotný, Hubáček - Kvapil, Vašíček, M. Růžička - Gulaš, Kreps, Klimek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Rusko: Košečkin - I. Nikulin, Bělov, Kornějev, Grebeškov, Kuljaš, Jemelin, Guskov, J. Birjukov - Morozov, Kajgorodov, Mozjakin - Afinogenov, Gorovikov, Saprykin - Pěrežogin, Kurjanov, Popov - Platonov, Čurilov, Kňazev. Trenéři: Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme