Hokejisté Jihlavy v baráži překvapují. Karlovy Vary doplácí na nedisciplinovanost

Hokejová baráž o účast v příštím ročníku extraligy vstupuje do své druhé poloviny a na čele tabulky je překvapivě Dukla Jihlava, následují Pardubice, České Budějovice a Karlovy Vary. A takové složení zřejmě čekal jen málokdo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Jihlavy jsou po šesti kolech baráže ve vedení

Hokejisté Jihlavy jsou po šesti kolech baráže ve vedení | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Že právě Jihlava je po šesti kolech ve vedení, je velkým překvapením. Zatím je na vítězné vlně, na kterou naskočila už v semifinále první ligy, ve kterém vyřadila Kladno. Staví na výborných výkonech mladých brankářů, má dobře organizovanou obranu, málo fauluje a dokáže využít každou čtvrtou přesilovku. Ovšem záleží, zda hráčům Dukly vydrží síly i pro druhou polovinu soutěže.

Baráž je letos opravdu velmi vyrovnaná a pořadí se může už po úterním kole změnit. V případě, že by například vyhrály Karlovy Vary a České Budějovice, pak by prvního od posledního celku dělil jediný bod. Takhle vyrovnaná baráž už se dlouho nehrála a je to znát i na diváckém zájmu.

V Pardubicích hlásí pořadatelé průměrnou návštěvnost 9 414 diváků, v Českých Budějovicích 6 500, v Jihlavě přes šest tisíc. Akorát v Karlových Varech chodí jen něco málo přes tři tisíce fanoušků na zápas. A možná právě proto jsou Západočeši poslední v tabulce.

Chybí divácká podpora

Divácká podpora Energii určitě chybí, ale i tak chodí na Energii v baráži více lidí, než tomu bylo v základní části. Karlovy vary, které byly považovány za největšího favorita baráže, zatím doplácejí na slabou střeleckou produktivitu a hlavně nedisciplinovanost.

Jsou často vylučování a zatím inkasují při každém druhém oslabení. Pokud tak chtějí Karlovy Vary udržet extraligu v lázeňském městě i pro příští sezonu, musí ve druhé polovině baráže sice bojovat, ale v souladu s pravidly.

Potvrdit to mohou už v úterý v souboji s Jihlavou, který začne v půl šesté. O půl hodiny později rozehrají zápas Pardubice s Českými Budějovicemi. Naši reportéři budou posluchače o průběhu obou duelů informovat v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme