Hokejisté Kanady na Světovém poháru porazili Američany. Češi ztratili šanci na postup

Šance na postup českého hokejového týmu na postup do semifinále Světového poháru už není ani teoretická. Kanada porazila Spojené státy 4:2, čímž vzala naději na postup Američanům i Čechům.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Toronto, Světový pohár v hokeji. Kanadští útočníci John Tavares a Sidney Crosby slaví gól do sítě Američanů

Toronto, Světový pohár v hokeji. Kanadští útočníci John Tavares a Sidney Crosby slaví gól do sítě Američanů | Zdroj: Reuters

Češi potřebovali, aby Kanaďané s USA zaváhali, jenže jejich naděje žila jen asi šest minut. Američané sice dali první gól, pak však Kanada duel otočila a dovedla do vítězného konce. Nepřipustila tak žádnou senzaci.

Výhrou domácí tým rozhodl o postupujících i nepostupujících, Češi a Američané končí, Kanada a tým Evropy jdou dál – ve vzájemném zápase si zahrají o postup z prvního místa skupiny.

„Teď už mě to tolik nepřekvapuje. Ale nečekal jsem to, když jsem viděl nějaké jejich přípravné zápasy,“ okomentoval postup Evropy kanadský hráč Matt Duchene.

„Je to sice parta z Evropy, ale hraje normálně kanadský hokej. Zvládá soupeře porazit několika různými způsoby, na to si musí všichni dávat pozor,“ dodal Kanaďan, který se proti Američanům blýskl dvěma góly.

„Mají tam skvělé hráče. Třeba Kopitar, jeden z nejlepších hokejistů v lize, pak Hossa, Gáborík. Jsou to zkušení borci. Ještě třeba Vanek mě napadá. Mohou ještě víc překvapit A také jim skvěle chytá gólman,“ navázal Duchenův spoluhráč Edouard Vlasic.

Utkání Česka se Spojenými státy sice vyřeší závěrečné pořadí na turnaji, ale spíš v něm půjde o to, kdo se s nejlepším hokejovým turnajem za poslední desítky let rozloučí s lepším pocitem.

Kanada - USA 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Duchene (Vlasic, J. Thornton), 7. Perry (Couture, Toews), 13. Duchene (Burns), 29. P. Bergeron (Tavares, Pietrangelo) - 5. McDonagh (Stepan, P. Kane), 58. Oshie (J. van Riemsdyk, Pavelski). Rozhodčí: McCauley, Furlatt - Heyer, Cormier (všichni Kan.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 19 106

ČRo, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme