Hokejisté Kladna mají zastavené dotace. Jágrův tým prý porušil podmínky

Zastupitelé v Kladně pozastavili dotace tamnímu hokejovému klubu. Klub většinově vlastněný Jaromírem Jágrem podle města porušil rámcovou smlouvu. Podle dohody nesmí zadávat zakázky firmám, které jsou nějak s klubem majetkově nebo personálně propojené. Kontrola z magistrátu ale našla fakturu od společnosti Jágr Team. Klub kvůli tomu může přijít o milionové částky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní | Foto: Filip Jandourek

„Od společnosti Jágr Team, kde je majitelem a jednatelem pan Jágr mladší, bylo dodáno zboží v celkové hodnotě 11 691 551 korun,“ vysvětluje náměstek primátora za Volbu pro Kladno Přemysl Mužík, proč dnes zastupitelé zatavili dotace pro kladenský klub.

Letos mělo město, které má v klubu třicetiprocentní podíl, poslat hokejistům 25 milionů korun, 18 na provoz stadionu, zbytek na práci s mládeží. Zatím vyplatilo deset procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důvod pozastavení dotací kladenskému klubu zjistila reportérka ČRo Kateřina Havránková

„když Jaromír přijel a mluvil s primátorem, tak zíral. Vůbec o tom nevěděl. Když se podepisovaly dotační smlouvy, byl vždy v Americe,“ říká otec hokejisty Jaromíra Jágra a někdejší prezident kladenského klubu Jaromír Jágr starší.

Samotný klub se zatím vyjadřovat nechce. „Vyhodnocujeme informace a naše vyjádření přijde v dohledné době,“ komentuje mluvčí klubu Vít Heral s tím, že s Jaromírem Jágrem mladším bude teprve komunikovat.

Zastupitelé se také dohadovali o tom, proč se na pochybení nepřišlo. Současný kladenský primátor za Volbu pro Kladno Milan Volf viní někdejšího radního pro sport za ODS a jednatele klubu za město Otakara Černého mladšího.

Pavla Pateru trénování chytlo. Už se těším na led, přiznává

Číst článek

„Když jednatel faktury podepisoval, viděl, že to tam je. ‚Město, dejte peníze, moc se do toho nehrabte a my si budeme dělat, co chceme.‘ To je systém, který je nastavený. A tenhle systém fungovat nebude,“ říká primátor.

Otakar Černý se ale brání, s tím že zodpovědnost má kontrolní rada, která měla na konci loňského roku všechno zkontrolovat. V té době už ale on na radnici nebyl. „Nezjišťovali jsme, jestli je pan Jágr majitel. Jmenuje se to po něm, ale dřív to patřilo jeho otci a sestře.“

Magistrát teď klub vyzval, aby nedostatky v účetnictví odstranil, a dál chce s klubem jednat. Peníze tak zatím hokejisté nedostanou.

Kateřina Havránková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme