Hokejisté Komety přetlačili Zlín, Třinec vyhrál ve Vítkovicích, Litvínov padl na Slavii

Vedoucí tým tabulky z Třince se po dvou porážkách vrátil na vítěznou vlnu, když se po dvou gólech Irgla radoval ve Vítkovicích. Pardubice nedaly šanci Karlovým Varům a Brno v dramatickém utkání vyhrálo nad Zlínem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno střílí gól v utkání se Zlínem

Hokejisté Komety Brno střílí gól v utkání se Zlínem | Zdroj: ČTK

V opakovaném utkání 2. kola extraligy, které se kvůli husté mlze nad ledem nedohrálo, byla nakonec šťastnější brněnská Kometa.

Domácí vedli na začátku třetí třetiny už 3:1, když navíc Němec neproměnil trestné střílení. Situaci si ale neuvěřitelně zkomplikovali. Nejdříve v oslabení inkasovali z hole Vlacha a za další tři minuty Zlín vyrovnal.

Rozhodnutí přišlo na začátku 58. Minuty. Po asistenci Tona si najel do útočného pásma Němec a prostřelil Kašíka. Na tento gól hosté už odpovědět nedokázali, i když se dostali ke krátké power-play.

Pardubice v posledním domácím utkání inkasovaly 8 gólů od Mladé Boleslavi a tak měly v utkání s Karlovými Vary o motivaci postaráno. A podle toho zápas probíhal.

Východočeši si s chutí zastříleli a v průběhu druhé třetiny definitivně rozhodli o svém vítězství. Karlovy Vary se ještě pokusily zápas zdramatizovat, snížily ve 3. třetině na rozdíl dvou gólů a zkusily i závěrečnou power-play. V ní však inkasovali šestý gól.

Gólově výrazně chudší bylo severomoravské derby mezi Vítkovicemi a Třincem. O vítězství vedoucího celku tabulky rozhodl dvěma góly exvítkovický útočník Irgl.

Neuvěřitelný zápas viděli diváci v pražské 02 aréně. Domácí Slavia prohrávala s Litvínovem v 11. minutě 0:3 a v tu dobu by si na její vítězství vsadil málokdo.

Jenže hosté polevili a ještě v první části inkasovali. Ve druhé třetině se pak litvínovští nestačili divit. Slavia během necelých sedmi minut vstřelila 3 góly a definitivně otočila skóre. Ve třetí části navíc přidala další dvě branky a Litvínov si nakonec odvezl debakl.

Opakované utkání 2. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Hanzlík (Vondráček, Burian), 28. V. Němec (Ton, J. Hruška), 45. J. Káňa II (Hanzlík, L. Čermák), 58. V. Němec (Ton, Kempný) - 13. Köhler (Okál, Leška), 50. Roman Vlach (Urbanec, Holík), 53. Leška (Köhler). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:2, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Irgl (Polanský, Orsava), 32. Irgl (Galvas). Rozhodčí: Homola, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 9136.

Předehrávka 24. kola hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Nahodil (Radil, Tybor), 7. Tybor (Radil, Havlík), 22. Kolář (Cetkovský, Marcinko), 30. Endál (Korím, Gregorc), 39. P. Sýkora (Radil), 60. T. Zohorna (Radil) - 6. R. Hruška (Štals, Koblasa), 41. Kverka ml. (Duda), 47. D. Hruška (J. Tomeček). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 7385.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 6:3 (1:3, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Knot (Klhůfek, Sklenář), 23. Krejčí (Sklenář, Tomica), 25. Bednář (Vas, Školiak), 27. Stránský (Poletín), 45. Sklenář (J. Doležal, Bednář), 57. Vas - 8. Šlégr (Ručinský), 10. Lukeš (Jánský, Zeman), 11. Martynek (Ručinský, Jurčík). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:3, navíc Štich - Trávníček oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5313.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme