Hokejisté Komety se herně zvedají, vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů

Kdyby si hokejisté brněnské Komety nekomplikovali život zbytečnými kudrlinkami v útočném pásmu, mohli být po nedělním extraligovém utkání ještě spokojenější. Liberec by pravděpodobně rozstříleli rozdílem třídy. I vítězství 3:1 se ale počítá, a protože pro Kometu bylo třetí z posledních čtyř duelů, promítlo se to jednak na náladě v kabině, tak i na postavení v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Komety Petr Ton (čelem) se raduje se spoluhráči z gólu do sítě Liberce

Útočník Komety Petr Ton (čelem) se raduje se spoluhráči z gólu do sítě Liberce | Zdroj: ČTK

S lehkým úsměvem na tváři přišel mezi novináře po utkání i Tomáš Svoboda. Útočník, od kterého si v Brně slibovali mnohé, v přípravě nehrál špatně, ale proti Bílým Tygrům dal svůj teprve druhý gól v sezoně. I on totiž vnímal, že výkony Komety jdou nahoru.

„Poslední tři, čtyři zápas byly z naší strany dobré. Sice ne výsledkově, ale herně jsme se zvedli, cítíme to sami na sobě. Jsem rád, že jsme to v duelu s Libercem potvrdili,“ řekl spokojený Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Herně jsme se zvedli, cítíme to sami na sobě, přiznává po výhře nad Libercem útočník Komety Tomáš Svoboda

V Brně ale dobře vědí, že ještě nemají vyhráno. Bude potřeba zlepšit spoustu činností, mezi které patří i efektivita při přesilových hrách.

„Máme s tím problém. První přesilovková lajna hraje celkem pospolu, ale ve druhé se hodně mícháme. Někdo buď zraní, nebo se přihodí něco jiného, což není optimální. Věřím ale, že se nám podaří vypilovat,“ doufá 27letý útočník.

Kometě by také prospělo zjednodušení hry v útočném pásmu.

„Na druhou stranu jsem rád, že si to komplikujeme právě v útočném pásmu a ne v našem a středním pásmu. V něm jsme v předchozích zápasech dělali hodně chyb. Věříme, že hru zlepšíme i v útočné třetině a s výhrami přijde při přihrávkách lid na naše hokejky,“ dodal Tomáš Svoboda.

To, že se Kometa zvedá, není příliš dobrá zpráva pro mistrovský Zlín, který bude dalším soupeřem Brna. Repríza loňského finále zastihne oba soupeře na lehce nedůstojných příčkách tabulky.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme