Hokejisté Liberce a Sparty rozehrají extraligové finále. Bude to velmi těžká série, říká Radivojevič

Začíná finále hokejové extraligy. Liberec se utká v sérii na čtyři vítězná utkání s pražskou Spartou. Série dvou nejlepších mužstev základní části začne zápasem na ledě Bílých Tygrů, a utkají se v něm i dva z nejproduktivnějších hráčů vyřazovacích bojů, Branko Radivojevič a Jaroslav Hlinka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Liberce Branko Radivojevič

Útočník Liberce Branko Radivojevič | Zdroj: ČTK

„Bude to velmi těžká série. Všichni víme, že to asi nebude tak rychlé, jako byly první dvě série, a i když prohrajeme, máme dost zkušený tým na to, abychom se z toho otřásli. Myslím, že obě mužstva jsou tam zaslouženě. Bude to hezký ofenzivní hokej,“ říká útočník Severočechů Branko Radivojevič, který je nejproduktivnějším hráčem play-off.

„Je jako víno, výběr bobulí, jižní svah, zraje,“ řekl na adresu pětatřicátníka Radivojeviče brankář Ján Lašák. Útočník je v liberecké kabině druhým nejstarším hokejistou a také asi nejvýraznější postavou v suverénní jízdě vyřazovacími boji, ve kterých zatím vyzrálý útočník dokonale opíjí soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná finále hokejové extraligy. Liberec se utká v sérii na čtyři vítězná utkání s pražskou Spartou.

„S tím věkem si to člověk užívá. Nevím kolik takovýchto příležitostí v kariéře ještě budu mít. Samozřejmě u starších hráčů je vidět, že mají ty zkušenosti, umí se k tomu trochu jinak postavit. Hrají těžší zápasy. Ale na prvním místě je týmový úspěch. V Liberci nikdy nebyl titul, takže to nás žene kupředu. Já si myslím, že toto město si to zaslouží,“ říká Radivojevič.

Pro něco takového bude mít jen těžko pochopení jeho soupeř, ještě o čtyři roky starší Jaroslav Hlinka. Ten je s osmi góly je pro změnu nejlepší střelec letošního play-off, a tak lze brát zatím jen jako vtip jeho nářky, že už to s přibývajícími roky není, co to bývalo.

„Hodně jsem zestárnul, nejsem už tak rychlý, jak jsem býval. A mám i míň vlasů, o dost,“ směje se.

Má ale také o to více zkušeností. A právě ty hrají v zápasech o všechno důležitou roli. „Samozřejmě i ty zkušenosti. Liberec má zkušené hráče. Jsou to dva týmy, které hrály celou sezonu dobře a budou rozhodovat opravdu maličkosti,“ přiznává Hlinka.

První finále mezi Libercem a Spartou se hraje na ledě Bílých Tygrů v 17 hodin a 20 minut a celé si ho můžete poslechnout na digitálním a internetovém streamu Český rozhlas Sport, na zpravy.rozhlas.cz a také v mobilní aplikaci iRadio.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme