Hokejisté Liberce chtějí i třetí výhru

Hokej má občas tu výhodu, že našinci může vylepšit náladu i ve chvílích, kdy se zrovna nehraje. Libereckým fanouškům se před úterním třetím kolem Tipsport extraligy docela pěkně vstává.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bílých tygrů

Fanoušci Bílých tygrů | Foto: Bílí Tygři Liberec

Jen aby nám to vydrželo! - říkají si určitě při pohledu na tabulku hokejové Tipsport extraligy příznivci libereckých Bílých tygrů. Jejich tým se uvelebil na prvním místě a stejně jako Mladá Boleslav a Pardubice neztratil zatím ani bod.

Znalec hokejových poměrů možná povzneseně prohlásí: To je toho! Po dvou odehraných kolech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Liberce chtějí i třetí výhru

„Pro nás je nesmírně důležité, že jsme v obou zápasech bodovali naplno. Věřím, že to tým nakopne do dalších utkání, takže zatím spokojenost,“ komentuje slibné liberecké vykročení do sezóny trenér Jiří Kalous.

Zdravá porce sebedůvěry je při hokeji velmi cennou devízou, a čím dříve ji to které mužstvo získá - tím lépe pro jeho další extraligové snažení. A ještě k tomu právě použitému slovíčku "spokojenost".

To může zatím používat trenér Bílých tygrů i ve spojitosti s posilami v útoku. Zdá se, že Miloslav Hořava a Jaroslav Kudrna by se mohli stát pilíři liberecké ofenzívy a plnit podobnou roli, jakou mají třeba v Plzni Straka a Vlasák.

„Komentář je v tomto případě asi zbytečný, protože jejich výkony samo svědčí o jejich kvalitě. Určitě se nám s rukama hraje dobře a hlavně nám bodují a v podstatě nám teď vyhrávají utkání,“ pochvaluje si Kalous.


Důležitá je výhra

V minulém kole při utkání v Karlových Varech například Jaroslav Kudrna svými dvěma góly prakticky rozhodl o vítězství hokejistů zpod Ještědu. A v jednom případě možná i domácí diváci po jeho sólové akci byli v pokušení zatleskat.


„Vy narážíte na ten druhý gól, co se mi povedl, kdy jsem projel od vlastní třetiny, povodit tam hráče a dát gól. Důležité je, že jsme vyhráli a za to jsem radši,“ vyznává se Kudrna.


Kromě tří bodů si liberečtí hráči odváželi v neděli z Karlových Varů ještě jedno důležité poznání - že totiž i na soupeřově ledě dovedou být stejně nepříjemní, jako když nastupují doma.


„Tak určitě hrajeme kondičně náročný hokej. Nicméně zatím se nám to vyplácí a budeme se snažit v tom pokračovat,“ plánuje trenér Kalous před dnešním měřením sil na ledě Vítkovic.

Odečteme-li odložený zápas Pardubice-Karlovy Vary, scénář naší reportážní cesty Radiožurnálu za hokejem bude tvořit po 19 hodině ještě pět utkání: Plzeň - Sparta, Kladno - Zlín, Mladá Boleslav - Třinec, Brno - Litvínov a Slavia - České Budějovice.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme