Hokejisté Liberce po dlouhé době prohráli. V prvním finálovém duelu nestačili na pražskou Spartu

V Liberci včera začalo finále hokejové extraligy. Pro domácí Bílé Tygry to byl ale poměrně hořký start do bojů o mistrovský titul. Severočeši prohráli se Spartou 1:3, a v sérii tak prohrávají 0:1 na zápasy. Přišli navíc o úspěšnou sérii, až o finále se Spartou ovládli 14 zápasů v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce po dlouhé době prohráli. V prvním finálovém duelu nestačili na pražskou Spartu

Hokejisté Liberce po dlouhé době prohráli. V prvním finálovém duelu nestačili na pražskou Spartu | Zdroj: ČTK

Série výher pro Bílé Tygry skončila. Doteď proplouvali Severočeši vyřazovacími boji bez zaváhání, ale hned v prvním finálovém duelu narazili. Sparťané přesto nebyli vyloženě lepším celkem.

„Nepodali jsme vůbec špatný výkon, nemáme se za co stydět. Snažili jsme se vyhrát celých 60 minut, ale bohužel se to nepovedlo. Série se hraje na čtyři vítězné zápasy a bohužel přišel první, který jsme prohráli, což jsme nechtěli. Nedá se nic dělat, hodíme to za hlavu,“ vysvětluje liberecký obránce Martin Ševc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Liberce po dlouhé době prohráli. V prvním finálovém duelu nestačili na pražskou Spartu. Téma pro Davida Nyče

Jeho tým srazily především hloupé individuální chyby ve vlastním obranném pásmu. Severočeši jich udělali víc než soupeř.

Sparta se raduje z vedení v sérii především díky skvělému výkonu první útočné formace, která zařídila všechny trefy Pražanů. Exceloval především kapitán Jaroslav Hlinka, který byl se třemi body nejvýraznější postavou zápasu.

„Hráli jsme na všechny řady stejně. Nevím, jestli dal tři body, nedíval jsem se na to. Měli jsme tam taky hodně šancí. Nesoustředíme se, že je tam Hlinka, nebráníme ho nijak zvlášť. Hrajeme ten náš hokej a věřím, že vyhrajeme,“ říká kapitán Bílých Tygrů Jan Výtisk.

Liberečtí teď musejí dostat z hlav zklamání prvního duelu. Nezdá se ale, že by se měli Liberečtí hroutit po prvním nezdaru, alespoň podle slov útočníka Branka Radivojeviče.

„Nic se neděje, život jde dál a série nekončí. Nikdo z nás nečekal, že vyhrajeme 4:0. První zápas jsme prohráli, to byla facka, poučíme se z toho. Dobře se vyspíme, zregenerujeme a vyrazíme na to,“ podotýká zkušený slovenský forvard.

Druhý zápas finálové série začne znovu pod Ještědem v 17 hodin a 20 minut.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme