Hokejisté Liberce porazili Chomutov a poprvé v sezoně vedou ligu. Sparta doma zdolala Kometu

Dvě dohrávky byly v úterý na programu hokejové Tipsport extraligy. Hokejisté Liberce dosáhli na 13. vítězství v posledních 14 zápasech, když porazili Chomutov 2:0 a dostali se v tabulce na první místo. K převzetí čelní pozice úřadujícím šampionům pomohla i prohra Brna na ledě pražské Sparty v poměru 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce porazili Chomutov

Hokejisté Liberce porazili Chomutov | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

V Liberci na sebe narazily týmy, které mají v uplynulých týdnech velkou formu. Zatímco hostující Chomutov přijel na stadion obhájců s bilancí čtyř výher v posledních pěti zápasech, Bílí Tygři vyhráli v předchozích 13 zápasech celkem 12krát.

Ačkoliv oba kluby letos patří, co se střílení branek týká, do horní poloviny extraligových výběrů, tentokrát se to příliš nepotvrdilo, když se diváci prvního gólu zápasu dočkali až na začátku třetí třetiny, kdy domácí do vedení poslal Ondřej Vitásek.

Další gól přidali domácí záhy poté, co Michal Bulíř dorazil střelu Branka Radivojeviče.

Liberecké hokejisty góly nabudily, což vedlo k jejich dalším šancím. Ve zbytku utkání však chomutovský brankář Ján Laco neinkasoval, takže se Bílí Tygři radovali z vítězství 2:0 a z posunu do čela tabulky. V brankovišti navíc další letošní nulu vychytal Roman Will, jenž ještě v minulé sezoně působil v zámoří.

Liberec však bezprostředně po zápase neměl jistotu, jestli v čele tabulky setrvá déle než několik desítek minut. V dalším úterním zápase si totiž naděje na první příčku dělala i brněnská Kometa. Ta však na hřišti Sparty nedokázala zvítězit, když v Praze prohrála 2:3.

Sparta vstoupila do zápasu velmi dobře, když už v 15. minutě vedla 2:0 – první gól vstřelil Andrej Kudrna, který po vhazování převzal puk od Jaroslava Hlinky a prostřelil gólmana Vejmelku, druhý pak o šest minut později obstaral ranou z velké vzdálenosti Juraj Mikuš.

V prostřední dvacetiminutovce ale dokázala Kometa vyrovnat, když se nejprve při přesilovce prosadil Jozef Kováčik a poté brejk úspěšně zakončil Vojtěch Němec.

Na vítězný obrat to ale Kometě nestačilo, protože pět minut před třetí sirénou o vítězství Sparty rozhodl Dominik Uher, jenž po přihrávce Lukáše Cingela zakončil přečíslení dva na jednoho.

Sparta si díky výhře, které přihlíželo v této sezoně rekordních 12 025 diváků , upevnila pozici v elitní šestce, zatímco Kometa nevyužila šancí jít do čela soutěže.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Vitásek (Bulíř), 44. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3730.

Dohrávka 22. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. A. Kudrna (J. Hlinka), 15. J. Mikuš (P. Vrána), 55. Uher (Cingel, A. Kudrna) - 27. Kováčik (Štencel), 32. V. Němec. Rozhodčí: Hradil, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 12.025.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme