Hokejisté Liberce porazili Hradec a osmou výhrou v řadě překonali klubový rekord

Hokejová extraliga nabídla souboj dvou nejlepších mužstev soutěže. Vedoucí Liberec porazil druhý Hradec Králové 5:4, a hráči po skvělém zápase mluvili o reklamě na hokej. Severočeši tak vedou soutěž už o 13 bodů. Osmé vítězství v řadě je pro ně navíc novým klubovým rekordem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Michal Bulíř se tlačí před brankáře Ondřeje Kacetla z Hradce Králové

Liberecký Michal Bulíř se tlačí před brankáře Ondřeje Kacetla z Hradce Králové | Zdroj: ČTK

Bláznivý výsledek znamená pro Bílé Tygry ještě poklidnější Vánoce. Vždyť tahle parta znovu uspěla a mílovými kroky se v ligové tabulce vzdaluje soupeřům, kteří jen žasnou nad libereckou jízdou.

„Je hrozně těžké je udržet. Na hřišti jsou prostě všude a jedou jako tank. Sám nerozumím tomu, jak jim mohou v této části sezony nohy takhle fungovat,“ podivuje se královéhradecký obránce Peter Frühauf.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráči hokejového Liberce vyhráli osmkrát v řadě a suverénně kralují extralize

Dlouho se svým týmem pod Ještědem sahal po bodech. Jenže v závěru Liberečtí udeřili, a osmou po sobě jdoucí výhrou jasně demonstrují, že jsou momentálně prostě nejlepší. A tak vlastně sami souhlasí s Frühaufovými slovy.

„Pěkně nám to jezdí. Je to hlavně psychickou pohodou. Dovolíme si teď daleko víc, riskujeme, děláme kličky ve chvílích, kdy bychom to normálně neudělali,“ popisuje s úsměvem na tváři proměnu Bílých Tygrů včera tříbodový útočník Lukáš Krenželok.

A právě sebedůvěra i zdravé sebevědomí ze Severočechů přímo tryskají.

„Když se mě na to někdo ptá, odpovídám jednoduše. Ano, jsme první, ale všechna ta vítězství jsme si zasloužili. Hrajeme opravdu dobře a z našeho aktuálního umístění jsme opravdu nadšeni,“ dodává gólman suverénního extraligového lídra Ján Lašák.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme