Hokejisté Liberce porazili Vítkovice a zvítězili podesáté v řadě. Formu potvrdil i Litvínov

Hokejisté Liberce porazili v rámci 23. ligového kola Vítkovice na jejich ledě 2:0 a podesáté v řadě nepoznali hořkost porážky. Na venkovní výhru v Tipsport extralize dosáhl také Chomutov, který si poradil se Zlínem 2:1. Dařilo se i Litvínovu, když v poměru 2:0 zdolal Plzeň. V souboji nejlepších týmů porazilo Brno třinecké Oceláře v penaltovém rozstřelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce vyhráli podesáté v řadě

Hokejisté Liberce vyhráli podesáté v řadě | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Liberečtí Bílí Tygři se v zápase proti Vítkovicím mohli spolehnout především na výborně chytajícího gólmana Romana Willa. Bývalý brankář Colorada Avalanche totiž kryl všech 31 střel domácích a pomohl tak úřadujícím šampionům k výhře 2:0.

Vzhledem k tomu, že se Vítkovice neprosadily, si vítězný gól do statistik připsal obránce Radim Šimek, který se díky přesné střele od modré zapsal mezi střelce ve 14. minutě.

Vítězství bez obdržené branky vybojovali i hráči Litvínova, kteří si před domácími fanoušky poradili s Plzní. Branku zajišťující tři body obstaral ve 14. Josef Stříbrný, jenž po nahrávce Františka Lukeše úspěšně zakončil přečíslení dva na jednoho.

Litvínov tímto oslavil 15. výhru z posledních 17 zápasů a i díky tomu se v extraligové tabulce posunul na třetí příčku. Za druhým Libercem přitom zaostává jen vinou horšího skóre.

Na čisté konto mohl dosáhnout v duelu se Zlínem i chomutovský Ján Laco. To by však na konci druhé třetiny nesměl inkasovat po střele Tomáše Žižky.

Ani tento gól však Zlínu nakonec nestačil, protože Piráti v předchozím průběhu hry skórovali dvakrát a vydobytý náskok už nepustili. Svěřenci Vladimíra Růžičky tak získali výhru 2:1 a stále se drží v první polovině tabulky.

Zlepšenou formu z posledních týdnů potvrdily Karlovy Vary. Energie totiž v duelu dvou nejslabších týmů ligy zdolala Pardubice 4:3 a bodovala počtvrté v řadě.

Těsným výsledkem skončil duel mezi domácím Hradcem Králové a Olomoucí. Tři body nakonec zůstaly ve východních Čechách, když Mountfield zvítězil 3:2.

Zatímco vítězní Východočeši ukončili šňůru dvou proher, Hanáci prohráli už popáté v řadě.

Zápas dvou nejlepších týmů ligy mezi Brnem a Třincem musely rozhodnout až nájezdy. Bonusový bod v nich svému týmu zajistil brněnský Tomáš Vincour.

Zápasu mezi Mladou Boleslav a Spartou přecházela rozlučka bývalého hokejisty obou klubů Davida Výborného s aktivní kariérou.

Pětinásobný mistr světa, který nyní působí v Mladé Boleslavi jako manažer, se však vítězství Bruslařského klubu nedočkal, protože hostující Sparta zvítězila 4:3.

Další dobrý výkon v dresu pražského klubu předvedl 17letý gólman Jakub Škarek, jenž ve svém extraligovém duelu oslavil druhou výhru.

Výsledky 23. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Šimek (Bulíř), 33. Ordoš (Ševc). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5683.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 14. Stříbrný, 54. M. Hořava (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5286.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Žižka (D. Šťastný, Holomek) - 1. Kämpf (Vondrka), 32. Poletín (Huml, Vondrka). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4092.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Harant (Gríger, Sičák), 30. Flek (Dujsík, Gorčík), 42. Kindl (Mullane, Benák), 48. Kindl (Gorčík, Dujsík) - 4. Nedbal (Nahodil), 9. Rolinek (Nahodil), 47. Redenbach (P. Sýkora, Schaus). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Komárek, Rozlílek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3562.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Bednář (Kukumberg, Dej), 26. Dej (Bednář), 32. Červený (Gregorc) - 27. Fořt (Jaroměřský, Herman), 47. Jaroměřský (Burian, Herman). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4765.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. M. Kvapil (M. Erat, L. Čermák), 51. M. Kvapil (O. Němec, M. Erat), rozhodující sam. nájezd Vincour - 5. Rákos (Roth, Linhart), 34. J. Sýkora (J. Petružálek, M. Doudera). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - Lhotský, Kotlík. Vyloučení: 1:4, navíc Galvas (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:4 (0:1, 0:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 49. Stříteský (L. Pabiška, Klepiš), 58. Lenc (Vampola, Hyka), 60. Orsava (Lenc, Žejdl) - 6. Safin (M. Procházka), 26. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 28. J. Hlinka (Pech, Čajkovský), 32. P. Vrána (J. Hlinka). Rozhodčí: Šír, T. Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4009.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme