Hokejisté Liberce přetlačili druhý Hradec a vedou extraligu o 13 bodů

Hokejisté Liberce vyhráli osmý zápas v řadě a po třiceti kolech extraligy mají na čele tabulky náskok 13 bodů. Navýšili ho díky vítězství nad druhým Hradcem Králové. V Karlových Varech dali hráči obou týmů hattrick, šťastnější byla hostující Sparta. Vítkovice protrhly sérii šesti proher.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V souboji prvního s druhým přetlačili Bílí Tygři Hradec Králové

V souboji prvního s druhým přetlačili Bílí Tygři Hradec Králové | Zdroj: ČTK

V krásném zápase prvních týmů v tabulce viděli diváci v liberecké hale 9 gólů. Bílí Tygři ustanovili nový klubový rekord, když vyhráli osmý zápas v řadě.

Domácí s Hradcem Králové v první polovině zápasu dvakrát prohrávali. Zvrat řídil jedním gólem a dvěma asistencemi Liberecký Lukáš Krenželok.

Ve třetí třetině to byli naopak hráči Mountfieldu, kteří dotahovali. Na 3:3 vyrovnal Honejsek. Na následnou Birnerovu trefu odpověděl Ihnacak.

Reklamu na extraligu rozhodl 5 minut před koncem Michal Bulíř, který těsně po skončené přesilovce tečoval Radivojevičovo nahození zařídil Liberci výhru 5:4 a 13bodový náskok v extraligové tabulce.

 

REKLAMA NA HOKEJ! Kdo dnes na Štěpána dorazil do Home Credit Areny, rozhodně nemůže litovat. V nejlepším utkání sezony...

Zveřejnil(a) Bílí Tygři Liberec dne 26. prosinec 2015

Na druhé místo se mohla dostat Mladá Boleslav, ta ale prohrála ve Zlíně 3:4 po samostatných nájezdech. Domácí doma vyhráli potřetí za sebou. Dvěma góly se podílel na vítězství Beranů kapitán Ondřej Veselý a vítěznou trefu v rozstřelu zaznamenal Petr Holík.

Hokejisté Olomouce podlehli doma Plzni 1:3 a potřetí za sebou nebodovali, což se jim stalo poprvé v sezoně. Západočeši se dočkali ve třetím vzájemném utkání v ročníku prvního zisku. Gólem a asistencí k tomu pomohl útočník Tomáš Svoboda, který sehrál za Indiány první utkání po příchodu na hostování z Komety Brno. Indiáni se dostali na třetí místo tabulky před Mladou Boleslav.

Pražská Sparta poprvé v této sezoně porazila Karlovy Vary, když vyhráli na ledě Energie 5:3. Hattrickem se na tom podílel útočník Martin Procházka, na všechny mu přihrál Lukáš Pech, který se v závěru sám prosadil do prázdné branky.

Tři góly vstřelil i domácí Jakub Svoboda. Ani jeho hattrick ale před nejvyšší návštěvou v KV Aréně v sezoně (5327 diváků) nestačil a Energie přišla o sérii tří výher.

 

Po šesti porážkách a 162 minutách bez vstřelené branky Vítkovice opět naplno úspěšné a ještě s 5 góly #VITvCHO 5:4 #TELH

Zveřejnil(a) HC VÍTKOVICE STEEL dne 26. prosinec 2015

Vítkovičtí hokejisté přehráli Chomutov 5:4. O prvním vítězství po šesti porážkách v řadě domácí rozhodli třemi trefami hned v úvodních devíti minutách zápasu.

Přestože Piráti v závěrečné pětiminutovce stáhli skóre z 1:5 na 4:5, vyrovnat už nestihli. Lídr kanadského bodování Roman Červenka z Chomutova obohatil své konto o gól a dvě asistence.

Třinečtí Oceláři vyhráli na ledě Pardubic 3:1 a i ve druhém utkání pod novým trenérem Jiřím Dopitou naplno bodovali. Dvě branky vítězů zaznamenal útočník Lukáš Žejdl. Dynamo naopak potřetí za sebou vyšlo naprázdno.

Mistrovský Litvínov doma podlehl Kometě Brno 0:1 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů zůstávají poslední o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Kometě zařídil teprve druhou výhru z posledních sedmi utkání trefou už v 70. vteřině utkání ve vlastním oslabení Leoš Čermák. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v sezoně čisté konto.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Krenželok (Valský, P. Jelínek), 31. P. Jelínek (Krenželok, Ševc), 33. Vampola (Krenželok, Birner), 48. Birner (Vampola, Řepík), 56. Bulíř (Radivojevič, Bakoš) - 3. Červený (Courchaine), 27. Frühauf (Šimánek), 44. Honejsek (Pláněk, Jank), 48. Ihnacak (Červený, Köhler). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7358.

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 5:4 (3:0, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Tomi (E. Němec), 7. Klok (P. Zdráhal, Burger), 9. Vandas (Hovorka, Kudělka), 21. Kolouch (Kucsera), 33. Hovorka (Kucsera, Kolouch) - 23. Pospíšil (Červenka), 53. Červenka (Vondrka), 54. Sklenář (D. Květoň, Ölvecký), 58. Rutta (Červenka, Skinner). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Červenka (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5043.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 21. J. Svoboda z trestného střílení, 53. J. Svoboda (Bičánek, Marosz), 55. J. Svoboda (T. Rachůnek, Marosz) - 22. M. Procházka (Pech), 23. M. Procházka (Pech), 35. M. Procházka (Hrbas, Pech), 55. Sabolič (Forman), 60. Pech (Kumstát). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 3:5, navíc Pöpperle (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5327.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 2. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5341.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Bukarts (P. Holík, Žižka), 25. O. Veselý (Matějíček, Roman Vlach), 34. O. Veselý, rozhodující sam. nájezd P. Holík - 8. Musil (Lenc), 27. Klepiš (Trončinský, Klimenta), 57. Pacovský (Bárta, Trončinský). Rozhodčí: R. Čech, Hejduk - Bryška, Lukš. Vyloučení: 11:12. Využití: 2:0. Diváci: 6036.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Nahodil (Gregorc) - 17. Žejdl (Svačina, Linhart), 25. Jašek (Linhart, Kopecký), 46. Žejdl (Rufer). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Šeda - L. Doudera oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8925.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Vyrůbalík (Vodný, Řípa) - 33. T. Svoboda (Preisinger, Hrňa), 53. Lev (Bližňák, Pulpán), 60. Poletín (T. Svoboda). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4235.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme