Hokejisté Liberce se i přes prohru na Spartě posunuli do čela extraligy

Hokejisté pražské Sparty přivítali v dohrávce dvacátého kola Tipsport extraligy na svém ledě Liberec. Dramatický souboj druhého s pátým týmem soutěže ovládla po samostatných nájezdech domácí Sparta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník pražské Sparty Jan Buchtele vstřelil vítězný gól proti Liberci

Útočník pražské Sparty Jan Buchtele vstřelil vítězný gól proti Liberci | Zdroj: ČTK

Diváci, kterých do pražské O2 areny přišlo sedm a půl tisíce, viděli sice od začátku svižný hokej plný osobních střetů a vyloučení, ale gólu se v první třetině nedočkali. Standardní brankářské jedničky obou týmů Tomáš Pöpperle a Ján Lašák mají zdravotní problémy a museli je zastoupit náhradníci Jan Lukáš a Marek Schwarz.

Právě domácí gólman Lukáš lovil jako první ze své sítě puk. A hned dvakrát během jedné minuty, nejprve se trefil Michal Řepík a po velké chybě ve sparťanské obraně se povedeným blafákem prosadil také Michal Bulíř.

Jenže ještě během druhé části dokázala Sparta skóre otočit. Hlavní zásluhu na tom měl Jan Buchtele, který sám dokázal dvěma zásahy vyrovnat, a domácí hráči šli do kabin za stavu 3:2.

V poslední třetině si ale Liberečtí opět vzali vedení zpět. Tentokrát se jim podařilo vstřelit dva góly během třiceti vteřin a Sparta musela znovu dotahovat. Dlouho to vypadalo, že se to pražskému týmu nepodaří, ale minutu před koncem propálil hostujícího gólmana Sabolič.

Po šedesáti minutách byl stav 4:4 a šlo se do prodloužení. V něm gól nepadl a musely tedy rozhodnout samostatné nájezdy. V neoblíbené dovednostní soutěži kralovali oba brankáři a utkání rozhodl až v šesté sérii Jan Buchtele, který tak zkompletoval hatttrick.

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka se díky dvěma gólovým asistencím opět vrátil na čelo kanadského bodování celé soutěže.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme