Hokejisté Liberce si upevnili vedoucí pozici v extralize, Karlovy Vary se dál trápí

Bílí Tygři Liberec mají na první příčce tabulky hokejové extraligy na druhou Spartu Praha už šestnáctibodový náskok. Další výhru si připsali v pátek proti Olomouci, kterou porazili 4:0. Naopak Karlovy Vary utrpěly už čtvrtou porážku v řadě, Vítkovicím v 36. kole podlehly 2:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec je po 36 odehraných zápasech suverénním lídrem hokejové extraligy

Liberec je po 36 odehraných zápasech suverénním lídrem hokejové extraligy | Zdroj: ČTK

Zápas mezi vedoucím Libercem, před utkáním druhým nejproduktivnějším celkem extraligy, a pátou Olomoucí, která má na kontě nejméně gólů z první osmičky, nepřinesl v první třetině žádnou trefu.

Bílí Tygři sice měli dvě slibné příležitosti, jenže Petr Vampola ani Dominik Lakatoš síť olomoucké branky nerozvlnili. Domácí se ale prosadili hned čtyřiapadesát vteřin po zahájení druhé dvacetiminutovky zásluhou Martina Bakoše.

Liberečtí se nakonec rozstříleli a proti Olomouci čtyřikrát skórovali. Za celý zápas jí dovolili pouze dvanáct střel na bránu a udrželi nulu. Na první příčce extraligy tak mají šestnáctibodový náskok před druhou Spartou Praha.

Ve Vítkovicích se pálilo ostrými hned od začátku utkání. Trápící se Karlovy Vary, které jsou na chvostu tabulky, inkasovaly už po minutě a půl. Kanonádu odstartoval gólem v přesilové hře Pavel Zdráhal, na 2:0 pro ostravský celek o čtyři minuty později zvyšoval Vojtěch Tomi.

Do konce první třetiny padly do sítě Západočechů ještě další dvě branky. Ve druhé periodě se hosté zmátořili a po neproměněném trestném střílení Vítkovic snížily na 2:4. To bylo ale všechno. Na konečných 5:2 uzavřel Jiří Burger. Vary tak počtvrté v řadě prohrály a zůstávají poslední.

Třetí Plzeň se proti páté Mladé Boleslavi ujala vedení po necelých šesti minutách, jenže to bylo z její strany všechno. Radan Lenc otočil na 2:1 a definitivní podobu dal překvapivému výsledku mladoboleslavský Jakub Klepiš.

Předposlední Litvínov hostil dvanácté Pardubice. Verva nakonec o vedení z první třetiny přišla a nakonec musela dotahovat. Díky druhé trefě domácího Jiřího Guly v zápase pokračoval duel po remíze 2:2 do prodloužení. Nakonec ho ve prospěch Litvínova rozhodly až nájezdy.

Rozuzlení už padlo na všech pěti kluzištích, jež hostily dnešní 36. kolo. Favorizovanou HC Škoda Plzeň na jejím stadionu...

Posted by Tipsport extraliga on Friday, 15 January 2016

Výsledky 36. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. P. Zdráhal (Burger, Balán), 6. Tomi (E. Němec), 16. Vandas (Kolouch, Kucsera), 20. M. Hlinka (P. Zdráhal), 53. Burger (P. Zdráhal, Štencel) - 23. Benák (Bičánek, J. Svoboda), 34. J. Svoboda (T. Rachůnek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Belko, Hynek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 5 406.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. D. Kubalík (Kracík, Lev) - 41. Lenc, 44. Lenc (Hyka, Klepiš), 46. Klepiš (Trončinský, Urban). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Martin Růžička (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4 752.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Gula (Trávníček, R. Hanzl), 42. Gula (Martynek, Trávníček), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 32. Nahodil, 36. Kaut (Rapáč, Ščotka). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 4 329.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Bakoš (Lakatoš, Derner), 33. Radivojevič (P. Jelínek), 35. Lakatoš (Mojžíš, Bakoš), 52. P. Jelínek (Krenželok). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 894.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Honejsek (K. Pilař), 19. Courchaine (Hronek, J. Kudrna), 60. Červený (Bednář, Kacetl) - 7. P. Holík (Žižka, Bukarts). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4 775.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme