Hokejisté Litvínova jsou krok od finále, na ledě Komety vyhráli 3:0

Hokejisty Litvínova dělí jediná výhra od postupu do finále extraligového play-off. Po dvou domácích triumfech vyhráli Severočeši na ledě brněnské Komety 3:0 a stejným poměrem také vedou v semifinálové sérii hrané na čtyři vítězné duely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínov poslal na ledě Komety do vedení Jakub Petružálek, už po 54 vteřinách

Litvínov poslal na ledě Komety do vedení Jakub Petružálek, už po 54 vteřinách | Zdroj: ČTK

Litvínov si lepší vstup do utkání snad ani nemohl přát. Po 54 vteřinách využil chybu domácí obrany v rozehrávce Hanzl, který nezištně přihrál Petružálkovi, jemuž stačilo k otevíracímu gólu jen nastavit čepel hokejky.

Hosté mohli po necelých třech minutách přidat i druhý gól, ale Hübla tentokrát brankář Čiliak vychytal. Kometa se osmělila až ve druhé polovině úvodní třetiny, ale výrazněji zahrozila jen v 17. minutě, kdy Vondráček z dobré pozice minul.

Zápas ovlivnil rychlý gól, ví litvínovský Martynek po třetí výhře nad Kometou

Číst článek

Ve druhé třetině měli domácí hokejisté k dispozici tři přesilové hry, ale blízko vyrovnání byli ve hře čtyř proti čtyřem. Jan Káňa projel přes celé hřiště, zbavil se obránce a překonal i Francouze, ovšem jeho střelu zastavila horní tyč.

O tři minuty později neproměněná šance mrzela Kometu ještě víc. Tečovanou střelu Trávníčka vyrazil Čiliak jen do míst, kam si najel Gerhát, jenž neměl problém poslat puk do odkryté domácí branky.

Brankář Komety Marek Čiliak inkasoval ve třetím duelu s Litvínovem už po 54 vteřinách | Foto: ČTK

Severočeši mohli jít na druhou přestávku dokonce s třígólovým vedením. Osamocený Hübl v přesilové hře čtyř proti třem zblízka velkou šanci zahodil.

V závěrečné třetině měla navrch Kometa, jenže Tona vychytal Francouz a po zaváhání litvínovského brankáře odpálil puk na poslední chvíli do bezpečí Gula. Vzápětí mohl zápas definitivně rozhodnout Petružálek, který v samostatném úniku na Čiliaka nevyzrál.

Litvínov zvládl závěr zápas s přehledem, při dlouhé brněnské hře bez brankáře navíc přidal třetí uklidňující branku. Vítězství hostů zpečetil dorážkou do opuštěné klece Hübl.

Čtvrtý duel se hraje v úterý opět v Brně od 17:20.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Petružálek (R. Hanzl, Ručinský), 39. Gerhát (Martynek, Trávníček), 59. Hübl (Jánský). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Petr Kadeřábek, František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme