Hokejisté Litvínova porazili Brno po nájezdech, derby vyhrála Slavia

Až 39 sekund před koncem padl jediný gól druhého letošního hokejového derby mezi Spartou a Slavií. Zařídil ho kapitán Slavie Jaroslav Bednář a sešívaní vyhráli. Třinec přišel o vítězství s Pardubicemi a mohl ztratit vedení v soutěži. Litvínov se po dvoubodovém vítězství v Brně na Oceláře bodově dotáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V hokejovém derby Sparty se Slavií padl jediný gól, padl v poslední minutě

V hokejovém derby Sparty se Slavií padl jediný gól, padl v poslední minutě | Zdroj: ČTK

Pražské derby vyhráli hokejisté Slavie, kteří ukončili pětizápasovou vítěznou sérii týmu z Holešovic. O vítězství Slavie rozhodl v poslední minutě zápasu kapitán Jaroslav Bednáře. Jeho dorážka musela být potvrzena rozhodčím u videa, ale platí a zajistila Slavii vítězství 1:0 a tři body.

Vedoucí tým hokejové extraligy z Třince ztratil na domácím ledě zápas s Libercem. Oceláři přitom ještě dvě a půl minuty před koncem vedli 2:1. Pak ale po Galvasově hrubé chybě v rozehrávce vyrovnal Martin Bakoš a poslal zápas do prodloužení.

V pěti nastavených minutách gól nepadl a rozhodly samostatné nájezdy. Domácí útočníci Irgl a Polanský Lašáka nepřekonali, Radivojevič a Bartek v dresu Liberce se ale nemýlili a získali tak druhý bod pro Bílé Tygry.

Ztráty Ocelářů mohl využít Litvínov, který by se v případě tříbodového vítězství na ledě brněnské Komety dostal do čela soutěže. Verva v Brně dvakrát vedla o dvě branky, hráči Komety ale vždy dokázali náskok dotáhnout. 60 minut zápasu nabídlo deset branek a nerozhodné skóre 5:5.

5 minut prodloužení o vítězném týmu nerozhodlo a zápas dospěl až k nájezdům, ve kterých se jako jediný prosadil čle litvínovské elitní formace Viktor Hübl. Verva Litvínov vyhrála nad Kometou Brno 6:5 a získala dva body, kterými se dotáhla na Třinec v čele. Oba týmy jich po 18 kolech mají 39.

Nováček extraligy z Olomouce v domácím prostředí porazil Pardubice. Hanáci vedli po dvou třetinách už 3:0 po brankách Knotka, Marozse a Cibáka. Ve třetí třetině ale snížili pardubičtí Kaut a Nahodil na 3:2 a zadělali na drama.

Až při pardubické hře bez brankáře, který trefil prázdnou branku Pardubic svým druhým gólem v zápase Martin Cibák a rozhodl o vítězství Olomouce 4:2.

Zlín na chvostu ztrácí už jen 2 body

V souboji dvou posledních týmů extraligy porazil úřadující mistr ze Zlína Vítkovice. Gólový účet zápasu otevřel už po dvou o půl minutách Roman Vlach. Další góly domácích vstřelili Čajánek, Holík, Okál a Ondráček. Za Vítkovice snižovali Húževka a Burger.

Jiří Ondráček ze Zlína slaví gól Vítkovicím | Foto: ČTK

Po vítězství 5:2 ztrácí stále poslední Zlín na předposlední Vítkovice pouhé dva body.

Nejhorším týmem extraligy v domácím prostředí je Bruslařský klub z Mladé Boleslavi, který doma nevyhrál už pošesté v řadě. Tři body si ze středočeského města veze Plzeň, která po úvodním gólu domácího Davida Vrbaty otočila zápas dvěma brankami Jana Schleisse v úvodu druhé a třetí třetiny.

Díky vítězství 2:1 plzeňští hokejisté svého soupeře o skóre přeskočili v tabulce a jsou jedenáctí.

Královéhradecký Mountfield přestřílel Karlovy Vary, když o svém vítězství rozhodl už v první třetině. Hned po 34 sekundách otevřel skóre Tomáš Mertl. Mezi 12. a 14. minutou se pak dvakrát prosadil Kudrna a jednou Nedvídek. Hradec tak už po první třetině vedl 4:0.

V úvodu druhé třetiny sice snížil karlovarský Vojtěch Tomeček, na zvrat ale hráči Energie neměli. Do konce zápasu se každý tým prosadil jednou a domácí slaví vítězství 5:2.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Irgl (Roth), 46. Plíhal (Roth) - 33. Bulík (Šimek, Bartek), 58. Bakoš (Radivojevič), rozhodující nájezd Bartek. Rozhodčí: R. Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 5061.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 5:6 po sam. náj. (1:2, 2:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. V. Němec (Kempný, Čiliak), 33. J. Hruška (P. Ton, L. Čermák), 33. Koreis (Burian, Vondráček), 46. Hanzlík (J. Káňa II, Honejsek), 54. Dlapa (Vondráček) - 4. Lukeš (Hübl, Ručinský), 17. Hübl (Lukeš, Kubát), 27. T. Pavelka (Piroš, Trávníček), 34. Kubát (Trávníček, Piroš), 41. Ručinský (T. Pavelka), rozhodující nájezd Hübl. Rozhodčí: Hejduk, Homola - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1, Diváci: 6603.

HC Olomouc - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. J. Knotek (R. Dlouhý), 27. Marosz (Rašner, Rác), 35. Cibák (Marosz, Majeský), 59. Cibák - 51. Kaut (Kolář, Gregorc), 56. Nahodil (Radil, Tybor). Rozhodčí: T. Horák, Turčan - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4594.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 60. Bednář (Tomica, Sklenář). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 9929.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branka a nahrávky: 3. Roman Vlach (Marušák, O. Horák), 36. Čajánek, 36. Holík (Roman Vlach, Kotvan), 36. Okál (F. Čech, Leška), 58. Ondráček (Čajánek, Žižka) - 28. Húževka (Szturc, Stehlík), 42. Burger (T. Svoboda, Šenkeřík). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 3882.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Vrbata (Jarůšek) - 33. Schleiss (Pulpán, Kubka), 42. Schleiss (Simon). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 7:2, navíc Kubalík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci:3890.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Mertl (Kudrna), 12. Kudrna (Slovák, Mertl), 14. Nedvídek (Pospíšil, Tvrdík), 14. Kudrna (Šimánek, Mertl), 38. Pláněk (Dej) - 23. V. Tomeček (Harant, Balán), 47. Duda (R. Hruška). Rozhodčí: R. Polák, Wagner - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:4, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4152.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme