Hokejisté Litvínova vyhráli v Třinci a ve finálové sérii vedou 1:0

Finále hokejové extraligy lépe rozehrála Verva Litvínov. Severočeši na ledě Třince vyhráli 3:1, když všechny branky padly v přesilových hrách. Skóre otevřel v první třetině hostující Kubát, ve druhé části nejdříve vyrovnal Polanský, ale pak se trefili Lukeš s Pavelkou a dvougólový náskok udržel Litvínov až do konce zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje v prvním finálovém utkání extraligy třetí gól

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje v prvním finálovém utkání extraligy třetí gól | Zdroj: ČTK

Aktivněji začali podle očekávání domácí, kteří také hned v úvodu měli možnost přesilové hry. Největší šanci měl v početní výáhodě Hrňa, ale Francouz předvedl vynikající zákrok.

To hosté zvládli první přesilovou hru mnohem lépe. Na modré čáře napřáhl Kubát, puk proletěl klubkem hráčů před brankářem Hrubcem a zastavil se až v síti třinecké branky - 0:1.

Největší šanci na vyrovnání měl ve 12. minutě Irgl, který se po ideální křížné přihrávce řítil sám na Francouze, jeho střelu však litvínovský gólman vyrazil lapačkou do rohu kluziště.

Ve druhé třetině se jako první radovali domácí. Při vyloučení Piroše vypálil Irgl, po jeho střele se před Francouzem nejlépe zorientoval Polanský a zblízka vyrovnal - 1:1.

Hosté se však vrátili do vedení, když využili další dvě početní výhody. Nejdříve skóroval při vyloučení Ružičky a přihrávce Hübla Lukeš - 1:2.

Střelec druhého litvínovského gólu se pak při další přesilovce neukvapil, místo střely našel lépe postaveného Pavelku a obránce Severočechů do odkryté branky zvýšil na rozdíl dvou gólů - 1:3.

Ve třetí třetině už gól nepadl. Domácí se sice snažili a zejména v úvodu závěrečné části stříleli na Francouze ze všech pozic, ale hostující gólman všechny jejich pokusy zmařil.

Navíc hosté hráli chytře, hlídali dvougólový náskok a v defenzivě nedělali žádné chyby. Pro Třinec bylo velice těžké dostat se do šancí a utkání zdramatizovat.

Finále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Polanský (Orsava, Irgl) - 6. Kubát (Lukeš), 34. Lukeš (Hübl, Kubát), 39. Pavelka (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:3. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 0:1.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Orsava - Dravecký, Plíhal, Adamský - Ciencala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme