Hokejisté mají na SP jiný režim, společné jsou jen tréninky a zápasy. Volný čas řeší každý po svém

Čeští hokejisté mají dnes v rámci přípravy na Světový pohár povinný volný den. I taková jsou pravidla před hokejovým svátkem roku. Po přeletu z Prahy do Spojených států se ale volno v Pittsburghu hodí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikolay Kulemin a Roman Polák v přípravném utkání Česka s Ruskem

Nikolay Kulemin a Roman Polák v přípravném utkání Česka s Ruskem | Zdroj: Reuters

„Těch pár dní to vezme, ale myslím, že to nebude nic vážného. Zkoušel jsem nespat v letadle, což se povedlo. Dneska jsem spal skoro celou noc, i když jsem se samozřejmě budil, ale celkem kvalitní spánek by se dalo říct,“ libuje si obránce české reprezentace Roman Polák.

Hráči z nejlepší ligy světa jsou na to zvyklí, že jsou pány svého času, tedy mimo oficiální tréninky a samozřejmě zápasy. A stejné je to i letos, během Světového poháru 2016. „To jsou ty NHLPA rules,“ říká Polák.

Myslel tím pravidla hráčské asociace NHL. „Každý si může dělat, co chce. Já to budu trávit možná nějakou procházkou, nebo se domluvíme s kluky a zajdeme si do kina nebo něco takového, ale asi to nebudeme přehánět, spíš budeme odpočívat a regenerovat,“ doplňuje Polák.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Každý si může dělat, co chce. Já to budu trávit možná nějakou procházkou, nebo se domluvíme s kluky a zajdeme si do kina,“ prozradil svůj program obránce Roman Polák

V centru Pittsburghu se během dopoledne český tým po skupinkách trousil z hotelu, před ním vyhověl sběratelům podpisů, kteří si nebyli jistí, kdo je kdo, a pak mířili hokejisté za svým programem, jako třeba Ondřej Palát.

„Teď už jsem se vzbudil hladový kolem šesté ráno, takže jsem se těšil na snídani. Když mám jenom trénink, tak každý den na snídani sám a i na oběd. Dneska jsme měli snídani a bylo to super. Všechno je v pořádku, jídla je dostatek. Zajdeme s kluky do sauny nebo se projít na kafe.“

Ač se možná to nezdá, nejnabitější program mají trenéři. Asistent Jaroslav Špaček je také moc rád za volné pondělí.

„Já si myslím, že všichni na to čekali. Celý den se trénovalo, potřebovali si trochu odfrknout. To cestování včera bylo dlouhé, tak dneska takový pohodový den na ten přechod s tím časem. My už sedíme od rána, já jsem se moc nevyspal.“

Asistent Špaček už své myšlenky směřuje ke středeční přípravě proti výběru severní Ameriky do 23 let. Hráči jistě také, ale rozhodně ve volnějším tempu.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme