Hokejisté na úvod Karjala Cupu přestříleli Švédy. Vyhráli 6:3

Po deseti letech se hokejová reprezentace vrátila do Plzně a zaplněnou halu potěšila vítězstvím. I díky gólům zkraje každé ze tří třetin vyhrála 6:3. Dvakrát se prosadil Lukáš Radil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace se na mistrovství světa v roce 2017 představí v Paříži.

Česká hokejová reprezentace se na mistrovství světa v roce 2017 představí v Paříži. | Zdroj: Reuters

Češi soupeře přehráli. Za 60 minut vyslali na švédskou branku celkem 38 střel. Žlutí vyzkoušeli Dominika Furcha pouze dvacetkrát. Zářila především první formace ve složení Radil, Kovář, Kubalík.

Začátek vyšel týmu trenéra Jandače podle představ. Už po půl minutě z mezikruží v pádu vystřelil obránce Jakub Jeřábek a vstřelil svůj první gól v reprezentačním dresu. Neuběhlo ani 10 minut a bylo to 2:0: Richard Jarůšek se dostal do samostatného úniku, který zakončil precizním forhendovým blafákem.

Do hokejové Síně slávy byli uvedeni Bednář, Paleček, Špaček a Adamec

Číst článek

Švédové se na plzeňském ledě rozkoukali a v polovině 17. minuty snížili. Během obrovského závaru před gólmanem Furchem se puk odrážel od hokejek a bruslí až do sítě. Jako poslední Švéd se puku dotkl Richard Gynge.

Povedly se také minuty po první přestávce. Kováře sice ještě vychytal Lassinantti, jenže ve 24. minutě už neměl šanci proti zakončení Lukáše Radila, který vrátil národnímu týmu dvoubrankový náskok. Ten se opět smrskl po rychlém úniku Joela Lundqvista.

Jenže Češi opět udeřili opět po návratu ze šaten. Z třetí části hry uplynulo pouze 27 sekund, než Jan Kovář připravil střeleckou pozici Radilovi. Útočník Spartaku Moskva zvýšil na 4:2. Kapitán Kovář se pak prosadil si sám po asistenci plzeňského odchovance Dominika Kubalíka.

I poslední člen elitní formace se nakonec dočkal gólu. Dominik Kubalík 44 vteřin před koncem gólem do prázdné branky korunoval vítězství 6:3.

ČR - Švédsko 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Jeřábek (Jan Kovář, Polášek), 10. Jarůšek (M. Kvapil), 24. Radil (D. Kubalík, Rutta), 41. Radil (Jan Kovář), 49. Jan Kovář (D. Kubalík), 60. D. Kubalík (Jan Kovář) - 17. Gynge (Zackrisson), 28. J. Lundqvist (N. Andersson), 53. Zackrisson (Ahnelöv, Gynge). Rozhodčí: Buturlin, Naumov (oba Rus.) - Suchánek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6813.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme