Hokejisté na závěr Karjala Cupu podlehli Rusku 0:3 a na turnaji skončí druzí

Čeští hokejisté na triumf na Karjala Cupu nedosáhli. Rozhodl o tom jejich poslední zápas turnaje, ve kterém výběr Josefa Jandače nestačil na Rusko, když mu podlehl 0:3. Rusům vyšla především druhá třetina, v níž se trefili jak v oslabení, tak v přesilovce. Češi tak na Karjala Cupu s bilancí dvou výher a jedné prohry obsadili druhou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V prvních dvou zápasech na Karjala Cupu Češi oslavili dvě výhry

V prvních dvou zápasech na Karjala Cupu Češi oslavili dvě výhry | Foto: Antti Aimo-Koivisto | Zdroj: ČTK

Češi v posledním zápasu Karjala Cupu čelí týmu, který stejně jako oni vstoupil do turnaje dvěma výhrami.

Kouč českého týmu Josef Jandač udělal oproti sobotnímu střetnutí proti Finsku jedinou změnu, když gólmana Šimona Hrubce nahradil Dominikem Furchem, jenž odchytal i čtvrteční duel se Švédy. Nejednalo se však o překvapivý tah, protože ho trenéři avizovali již s předstihem.

Úvod zápasu mezi Českem a Ruskem v prořídlé helsinské aréně nabídl několik šancí na obou stranách. Už v první minutě musel Furch čelit tvrdé ráně Igora Ožiganova, ale český gólman byl připraven. Totéž pak platilo i pro ruského brankáře Sorokina, jenž si poradil s tečovaným nahozením Jakuba Jeřábka.

V osmé minutě byl za nedovolené bránění vyloučen nejproduktivnější hráč turnaje Lukáš Radil, ale Rusové první přesilovku využít nedokázali.

Gól nepadl ani v dalším průběhu prvního dějství, takže i po 20 minutách platil stav 0:0.

Na začátku prostřední třetiny mohl bezbrankový stav změnit Radil, jenž tečoval nahozený kotouč. Puk však nakonec mířil mimo ruskou bránu, takže Sorokin nemusel zasahovat.

Ve 24. minutě se musel vytáhnout Furch, protože čelil nájezdu Barabanova. Český gólman ale ruského útočníka vychytal.

Na začátku 25. minuty dostali Češi výhodu přesilové hry. Ta však nedopadla pro český tým dobře, protože se Rusové dostali do přečíslení, které gólem zakončil Vladimir Tkačjov.

Také druhý gól padl při nerovnoměrném počtu hráčů na každé straně. A opět to byli Rusové, kteří se radovali z gólu poté, co přesilovku po vyloučení Šimka využil Nikita Gusev.

V závěrečné třetině sice byli Češi poměrně aktivní, nicméně i nadále jen těžko hledali recept na ruskou obranu, takže se do šancí dostávali jen sporadicky.

Když pak Rusové přidali v 50. minutě třetí branku, bylo zřejmé, že už je o výhru v zápase nic nepřipraví. To se následně i potvrdilo, takže Rusko porazilo v český tým 3:0, díky čemuž si zajistilo vítězství na Karjala Cupu.

Hokejový turnaj Karjala v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:
ČR - Rusko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Tkačov (Sannikov), 38. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (Gusev). Rozhodčí: Salonen, Kaukokari - Nieminen, Heinonen (všichni Fin.). Vyloučení: 4:3, navíc J. Jeřábek (ČR) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2656.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme