Hokejisté otočili zápas s Finskem, vyhráli 4:1

Čeští hokejisté porazili ve Znojmě v rámci Euro Hockey Tour Finsko 3:1 a vyhráli šestý ze sedmi přípravných zápasů před domácím šampionátem. O branky domácího týmu se postarali Vondrka, Zaťovič, Sobotka a Erat. U dvou branek asistoval Jakub Voráček.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté ve Znojmě porazili Finsko

Čeští hokejisté ve Znojmě porazili Finsko | Zdroj: ČTK

Znojemskou halu i český tým překvapil po 34 sekundách hry Aleksander Barkov. 19letý spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy hned v úvodu zápasu poslal Finsko do vedení. Na začátku 15. minuty ale Vondrka tečoval Voráčkovu přesilovkovou střelu a vyrovnal na 1:1.

Pověst druhého nejlepšího asistenta končícího ročníku NHL potvrdil Jakub Voráček i ve druhé tratině. Na konci 27. minutě zápasu se v útočném pásmu zbavil protihráče a poslal puk před branku, kde ho Martin Zaťovič dorazil za brankáře Engrena a otočil vývoj zápasu na 2:1.

Ve třetí třetině mohl Jakub Voráček přidat i branku. Gólmana Engrena prostřelil, finskou svatyni ale zachránili obránci. 8 minut před koncem ale při vlastním oslabení ujeli Erat se Sobotku a šťastný odraz od brusle druhého jmenovaného zajistil domácím dvoubrankové vedení.

Přesilovky jsme domluvili ráno, budou důležité, tuší Voráček

Číst článek

Další využitá přesilovka pomohla Čechům uzavřít skóre. Tomáš Hertl sice puk do branky ještě neprotlačil, puk ale dorazil Martin Erat. Po výhře 4:1 se národní tým posunul na třetí místo v Euro Hockey Tour před Rusko, které má ale o jeden odehraný zápas méně.

V brance českého týmu začal od první minuty Alexander Salák, který s týmem nebyl ve Švédsku. V sestavě byly i posily z NHL. Jan Hejda hrál v první obranné dvojici s Ondřejem Němcem. První útok vytvořili Jakub Voráček, Martin Erat a Vladimír Sobotka. Tomáš Hertl hrál ve druhém útočku s Jakubem Kovářem a Vondrkou.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge ve Znojmě:
Česká republika - Finsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Vondrka (Voráček), 27. Zaťovič (Voráček), 52. Sobotka (Erat), 56. Erat (Voráček, Hertl) - 1. Barkov (T. Ruutu, Aaltonen). Rozhodčí: Kulakov, Sergejev (oba Rus.) - Lhotský, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 5:9, navíc Smoleňák 5 min. a do konce utkání - Osala 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4800.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme