Hokejisté Pardubic a Mladé Boleslavi postoupili do čtvrtfinále play-off

Hokejisté Pardubic porazili ve čtvrtém utkání předkola play-off Vítkovice a po vítězství 3:1 na zápasy postoupili do čtvrtfinále play-off. Stejně si počínali i mladoboleslavští proti Plzni a také slaví postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v utkání předkola play-off proti Plzni

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v utkání předkola play-off proti Plzni | Zdroj: ČTK

Východočeši se po první bezbrankové třetině vrhli do ofenzivy a ve druhé třetině nastříleli svému soupeři čtyři góly. První dva dali při početní výhodě Čáslava a Starý.

Další dva zásahy si připsal kanonýr Sýkora. První po samostatném úniku, druhý po přihrávce od Radila tvrdou střelou z prostoru kruhu pro vhazování. Skóre zápasu pak uzavřel Zohrona ve třetí části, když se nerozpakoval a příklepem propálil Šindeláře. Ve čtvrtfinále se Pardubice střetnou s Litvínovem.

Mladá Boleslav se po historickém postupu do předkola play-off překvapivě vypořádala i s Plzní. Středočeský tým se ve čtvrtém zápase dostal do třígólového vedení, ale hosté se nevzdali.

Po gólech Sýkory a Simona byli po dvou třetinách svému soupeři na dostřel. Rozhodující úder zasadil hostujícímu týmu šest a půl minuty před koncem třetí části Klimenta, který zblízka překonal Machovského.

Plzeň v závěru zkusila dvě a půl minuty dlouhou hru bez brankáře, ale na výsledku už se nic nezměnilo. Mladá Boleslav tak pokračuje v nejúspěšnější sezoně v historii, a ve čtvrtfinále play-off vyzve vítěze základní části extraligy Třinec.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápasy:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Čáslava (Venkrbec, T. Zohorna), 28. Starý (Benák), 31. P. Sýkora (Marcinko), 36. P. Sýkora (Radil, Venkrbec), 46. T. Zohorna (Čáslava). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:11, navíc T. Zohorna - Vandas oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7102. Konečný stav série: 3:1.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Hyka (Musil, Trška), 23. Pabiška (Kočí), 30. Bárta (Ovčačík, Pabiška), 54. Klimenta (Broš, M. Látal) - 34. T. Sýkora (Kubalík), 39. Simon (Lev, Jeřábek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:1.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme