Hokejisté Pardubic na titul nemyslí

Jaká asi bude ta letošní sezóna? - To je v dané chvíli nanejvýš aktuální otázka pro fanoušky, hráče a trenéry všech týmů hokejové Tipsport extraligy. A samozřejmě se týká také úřadujícího mistra - Eatonu Pardubice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Eaton Pardubice.gif

HC Eaton Pardubice.gif | Foto: HC Eaton Pardubice

Zisk domácího titulu byl samozřejmě pro Východočechy svátkem, ale pár týdnů poté se dočkali i nepříjemných novinek: Odešli tři muži, kteří se vydatnou měrou zasloužili o prvenství v extralize - trenér Václav Sýkora a brankář Hašek zamířili do Ruska, střelec Petr Sýkora do Švýcarska.

A výsledky pardubického týmu v přípravných zápasech jakoby chtěly naznačit, že nebude nijak jednoduché se s touto ztrátou vyrovnat. Navzdory tomu se ale nový trenér Josef Jandač netváří pesimisticky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Pardubic na titul nemyslí

„To co jsme chtěli zvládnout, jsme zvládli. Jedině zranění, která se táhnou od loňského play-off, kde jsou hráči, kteří se po rekonvalescenci zapojovali do tréninkového procesu. To je jediné co mě mrzelo, že to není kompletní,“ říká Jandač.


Zatímco Dominika Haška může v každém utkání nahradit jen jediný jeho nástupce, o úctyhodnou porci gólů, kterou si v minulé sezóně připsal Petr Sýkora, se nejspíš bude muset podělit větší počet hráčů.

Nahradit je budeme muset všichni

„Přišel Martin Bartek, který góly umí dávat a v přípravě to potvrdil. Prostě o ty góly se musíme postarat a o to abychom góly nedostávali, se musíme postarat taky my hráči v poli a gólmanovi co nejvíce pomoci,“ tipuje kapitán pardubického týmu Petr Koukal.

„Já si myslím, že to bude stejně mužstvu, jak bude plnit taktické pokyny trenéra a jak přistoupíme k zápasům,“ dodává Koukal.


O výsledcích sice nerozhodují ušlechtilá předsevzetí, ale výkony na ledě, nicméně i tak se nabízí otázka: Jak by asi mělo znít to nejdůležitější pardubické hokejové přikázání?


„Nemít hlavu v oblacích po tom titulu. Sami to tady v Pardubicích známe velmi dobře, ne jenom Karlovy Vary. My tady po titulu a po finále, jsme měli dvakrát špatnou sezónu, takže se toho pokusíme vyvarovat.“


Na titul nemyslíme


Až půjdou v pátek pardubičtí fanoušci na úvodní domácí utkání svého týmu se Spartou, budou se dívat na svoje hráče jako na vítěze extraligy. Ale i trenér Jandač ví, že v určitých momentech je rozumné pokud možno zapomenout na to, co se povedlo v minulé sezóně.


„Nechci, aby to měli v hlavách. Prostě mohou hrát na plno, můžou do toho dávat 1000 % a nemusí se dařit. Samozřejmě, že někdo si může myslet, že je to daň za to, že loni vyhráli titul a mají hlavy nahoře a ono to ve skutečnosti být nemusí,“ předvídá Jandač.

„Já se snažím na tohle nemyslet, těm hráčům to do hlavy nevtloukat. Nikdo se tady tím titulem nezabývá. Je mi jasné, že každý bude chtít, abychom hráli nahoře, že tenhle ten tlak bude. S tím se ale musíme vyrovnat.“

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme