Hokejisté Plzně díky povedené třetí třetině otočili zápas se Spartou a vyrovnali stav série

Hokejisté Plzně dnes zvládli koncovku čtvrtého utkání semifinálové bitvy se Spartou a srovnali stav série na 2:2. Plzeňští o své výhře rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili dvě branky a otočili vývoj zápasu poté, co po dvou třetinách prohrávali 0:1. Série mezi Plzní a Spartou bude pokračovat ve středu, kdy se oba kluby střetnou na ledě pražského klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová Plzeň srovnala stav série se Spartou

Hokejová Plzeň srovnala stav série se Spartou | Zdroj: ČTK

Dnešní utkání v Plzni bylo dlouho bezbrankové. Čekání na gól ukončil až ve 35. minutě hostující Forman, kterému v přesilové hře puk v předbrankovém prostoru ideálně přistrčil Kumstát.

Zatímco v prvních dvou třetinách byla střelecky aktivnější Sparta, v závěrečné periodě se obraz hry v tomto smyslu změnil.

Plzni se zvýšená střelecká aktivita brzy vyplatila, když nejprve ve 41. minutě šikovnou tečí střely Moravčíka vyrovnal Indrák a o devět minut později poslal Indiány do vedení jejich kapitán Kratěna, který při další přesilové hře tvrdou střelou prostřelil gólmana Pöpperleho.

Ve zbývajících minutách se sice Sparta snažila zkorigovat stav utkání, její snaha však nakonec vyšla vniveč, takže se hráči Plzně mohou těšit z vyrovnání série.

V baráži Litvínov zdolal Karlovy Vary. Slavia jednoznačně přehrála Jihlavu

Kromě jednoho zápasu play-off dnešní program hokejové Tipsport extraligy obsahoval i dva barážové duely.

V tom prvním z nich vítězství 5:3 vybojovali hráči Litvínova, kteří porazili Karlovy Vary, nejhorší tým základní části.

Výhra Litvínova se přitom nerodila lehce, když Verva ještě pár sekund před koncem druhé třetiny prohrávala 2:3. V závěru druhé periody však na 3:3 vyrovnal svým druhým gólem Lukeš, který tímto odstartoval vítězný obrat.

Ten Litvínovští dokonali ve třetí třetině a upevnili si tak vedení v barážové tabulce.

Podruhé v baráži vyhrála také Slavia, která dnes přejela Jihlavu jasně 5:0. Na vysokém vítězství Pražanů se podílelo celkem pět střelců, zatímco gólman červenobílých Hylák si připsal čisté konto.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. Indrák (Moravčík), 50. Kratěna (Kadlec) - 35. Forman (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Lukeš (R. Hanzl), 28. M. Hořava (Duda, Lukeš), 40. Lukeš (Kubát), 42. R. Hanzl (Kubát, Lukeš), 57. Gula (Duda, R. Hanzl) - 19. Marosz, 33. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 34. Jakub Svoboda (Kůs). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 5241.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Mikulík (D. Hruška), 22. Hraško (A. Růžička), 31. Jiránek (Tuominen), 44. Bahenský, 55. Robinson (M. Hruška). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Mrňa (Jihlava) 10 min. Bez využití. Diváci: 3546.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme