Hokejisté Plzně ovládli západočeské derby. Brno využilo ztráty Třince a vede tabulku

Kompletním 11. kolem pokračovala v neděli hokejová Tipsport extraliga. V prvním zápase dne mezi Karlovými Vary a Plzní musely o vítězi západočeského derby rozhodnout samostatné nájezdy. Ty nakonec lépe dopadly pro hostující Plzeň, které vítězství vystřelil kapitán Ondřej Kratěna. Teprve podruhé v sezoně prohrál Třinec, který nestačil Hradci Králové po samostatných nájezdech. Zaváhání Ocelářů využila Kometa Brno k převzetí prvního místa v ligové tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči HC Mountfield Hradec Králové

Hráči HC Mountfield Hradec Králové | Zdroj: ČTK

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní nabídlo souboj týmu, kterým se letos zatím moc nedaří. Skutečnost, že oba kluby od sebe nejsou v tabulce moc daleko, se projevila i ve vzájemném utkání, které nabídlo vyrovnanou podívanou.

Jako první šli do vedení domácí poté, co odražený puk za záda plzeňského gólmana Machovského dopravil Denis Kindl.

Energie posléze držela stav 1:0 až do 49. minuty, kdy se podařilo vyrovnat Lukáši Pulpánovi. Do konce základní hrací gól nepadl, takže se muselo prodlužovat.

Ani pětiminutové nastavení však vítěze neurčilo. Následný penaltový rozstřel se pak protáhl až do sedmé série, ve které plzeňský kapitán Ondřej Kratěna, na rozdíl od domácího Petra Stloukala, mířil přesně a rozhodl tak o výhře Plzně 2:1.

Branky a nahrávky: 13. D. Kindl (T. Dvořák, Skuhravý) - 49. Pulpán (Vondráček, Kracík), rozhodující sam. nájezd Kratěna. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4257.

PSG Zlín - HC Olomouc 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

V duelu mezi domácím Zlínem a Olomoucí padly celkem čtyři branky. Polovina z nich byla přitom k vidění již během úvodních pěti minut, kdy se prosadily oba týmy.

Skóre zápasu nejprve otevřel olomoucký Juraj Mikuš, jenž propálil zlínského gólmana střelou pod horní tyčku.

Hanáci se však z vedení moc dlouho netěšili, protože hned vzápětí dokázal Zlín vyrovnat. O srovnání na 1:1 se postaral Martin Podešva, který tečoval nahození Davida Šťastného.

V 17. minutě pak Berani dokonali obrat, když Jiří Marušák střelou od modré upravil na 2:1.

Na další branku si diváci museli počkat až do 44. minuty, kdy své umění při samostatném úniku ukázal domácí Šťastný, jenž upravil na konečných 3:1 pro Zlín. Berani se díky výhře přiblížili elitní desítce, zatímco Olomouc vypadla z nejlepší šestky.

Branky a nahrávky: 5. Podešva (D. Šťastný, Kubiš), 17. Marušák (Kubiš), 44. D. Šťastný - 5. J. Mikúš (Skladaný, Eberle). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Kotlík, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Houdek (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 4457.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Třinečtí Oceláři vstupovali do zápasu v Hradci Králové jako jediný tým, který dokázal zatím pokaždé bodovat. Lídři soutěže nakonec bodovali i tentokrát, ale Východočeši jim odevzdali pouze bod, když je udolali v penaltovém rozstřelu.

Branky a nahrávky: 4. Džerinš (Šimánek, Jarůšek), 44. Jarůšek (Šimánek, Džerinš), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 25. Linhart (Martin Růžička), 49. Dravecký (M. Doudera, Hrabal). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 5014.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

V zápase proti Pardubicím představily Vítkovice svou novou posilu, kterou je bývalý hráč NHL Yan Stastny. Syn slovenské hokejové legendy se v novém působišti předvedl ve velmi dobrém světle, když ve 30. minutě vstřelil gól, který se nakonec ukázal jako rozdílový.

Výhru Vítkovic v poměru 2:0 podpořil čistým kontem brankář Patrik Bartošák.

Branky a nahrávky: 30. Y. Stastny (O. Roman), 56. Klok (O. Roman). Rozhodčí: Pražák, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4632.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

Na vysokou výhru 9:0 z posledního zápasu nedokázala navázat Sparta, která v neděli jasně prohrála na ledě Litvínova.

Žlutočerní základy své výhry položili již v první třetině, v níž Pražanům nasázeli čtyři góly. Spartě následně nepomohla jak rošáda gólmanů, když Pöpperleho nahradil Novotný, ani několik přesilových her, takže se domácí Litvínov mohl těšit z výhry 5:1.

Branky a nahrávky: 3. Stříbrný (Lukeš), 17. Stříbrný z trestného střílení, 19. V. Hübl (Lukeš, Kubát), 19. M. Hanzl (R. Hanzl, J. Černý), 31. Lukeš (V. Hübl, Kubát) - 5. Kumstát (Gernát, Pech). Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Pešina - Pešek, Suchánek. Vyloučení: 11:7. Využití: 2:0. Diváci: 5840.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 4:2 (0:0, 1:1,3:1)

Z prohry 0:9 na Spartě se naopak vzpamatovala Mladá Boleslav, jež doma přehrála Chomutov 4:2.

Středočeši sice ještě necelých 12 minut před koncem třetí třetiny prohrávali, ale nakonec dokázali skóre zvrátit. O rozdílový gól se necelé tři minuty před třetí sirénou postaral Martin Látal.

Branky a nahrávky: 26. Trončinský (Orsava), 49. M. Látal (Lenc, Kučný), 58. M. Látal (Vampola, Trončinský), 60. Vampola (Lenc, M. Látal) - 31. D. Kaše (V. Růžička ml., Tomica), 43. Vondrka (Huml, Skinner). Rozhodčí: Polák, Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3629.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Ve výborných výkonech pokračují hokejisté brněnské Komety. Ti si tentokrát jasně poradili s úřadujícími mistry z Liberce, které porazili 5:0. Kometa tak naplno využila zaváhala klopýtnutí Třince k tomu, aby se ujala první příčky v extraligové tabulce.

Hattrickem se na výhře nad Bílými Tygry podílel útočník Martin Zaťovič. Dvacetiletý brankář Karel Vejmelka v poslední minutě utkání jen těsně přišel o svou druhou letošní nulu.

Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Haščák), 15. Štencel (M. Erat, Nečas), 23. Nečas (M. Kvapil), 39. Zaťovič (Trška), 56. Zaťovič (V. Němec, Gulaši) - 60. Ordoš (Vantuch). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 10:8, navíc J. Káňa II, Malec - J. Vlach, Lakatoš oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7543.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme