Hokejisté Sharks poprvé vyhráli ve finálové sérii Stanley Cupu

Poprvé v historii vyhráli hokejisté San Jose zápas ve finále Stanley Cupu. Svého soupeře Penguins porazili ve třetím duelu 3:2, když se v prodloužení trefil Joonas Donskoi a snížil stav série na 1:2. Český útočník Tomáš Hertl nezasáhl do utkání kvůli zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joonas Donskoi se raduje nejen z vítězného gólů, ale celkového vítězství ve třetím duelu proti Pittsburghu

Joonas Donskoi se raduje nejen z vítězného gólů, ale celkového vítězství ve třetím duelu proti Pittsburghu | Zdroj: Reuters

Před samotným utkáním uctila celá SAP Center aréna památku v pátek zesnulého boxera Aliho Muhammada chvílí ticha.

Penguins se tentokrát dostali do vedení v šesté minutě. Gólman Sharks nejprve přestál tlak před svou brankou, ale trefou z dálky se prosadil Ben Lovejoy, jehož střelu nejspíš nepatrně tečoval český obránce Roman Polák. San Jose ale dokázalo zareagovat ještě v též třetině zásluhou Justina Brauna.

Matthew Murray měl 23 zákroků, téměř o polovinu méně než soupeř Martin Jones, a svůj tým podržel například v situaci dva na jednoho. Melker Karlsson nahrál Joelovi Wardovi, který chtěl zakončit blafákem. Ve druhém případě Murrayho zachránila tyč. Na druhé straně ale opět vystřelil zdálky Lovejoy a jeho střelu parádně tečoval Patric Hörnquist.

Oba týmy vstupovaly do posledního dějství opatrně. Sharks si zahráli čtyřminutovou přesilovku, ale dlouho se jim nedařilo početní převahu využít. Přesně při vypršení využil přečíslení tři na dva Ward a srovnal na 2:2, když puk prošel Murraymu pod lapačkou.

Rozhodující a svůj šestý gól v play-off vstřelil Donskoi, když objel branku a z otočky vystřelil. Právem se potom stal první hvězdou utkání, jelikož byl po celý zápas na hřišti vidět svou aktivní hrou.

San Jose - Pittsburgh 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Finále play off NHL - 3. zápas:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Braun (J. Thornton, Vlasic), 49. Ward (Donskoi, J. Thornton), 73. Donskoi (Tierney) - 6. Lovejoy, 40. Hörnqvist (Lovejoy, Määttä). Rozhodčí: O'Halloran, O'Rourke - Amell, J. Murray. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Střely na branku: 26:42. Diváci: 17.562. Stav série: 1:2. Hvězdy zápasu: 1. Donskoi, 2. J. Ward, 3. M. Jones (všichni San Jose)

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme