Hokejisté si díky reprezentaci mohou sehnat lepší angažmá. 'Nejprve je ale třeba uspět,' říká Birner

Někdy ta vysněná hokejová cesta může vypadat nenápadně. Po nečekané pozvánce do reprezentace je rázem šance ukázat se na evropské scéně. A říct si třeba i o jiné klubové angažmá. A to je právě situace některých reprezentantů na Švédských hrách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační obránce Lukáš Klok

Reprezentační obránce Lukáš Klok | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Je to další meta. Trenéři mi lehce říkali, co a jak,“ říká 21letý vítkovický obránce Lukáš Klok, který už v klubu dostal rady, jak uspět na mezinárodní scéně.

Přitom právě zápasy v Göteborgu by mu mohly pomoci k tomu, aby si třeba našel nové působiště. Pravda, zase tak syrově jednoduché a rychlé to asi není, ale v národním dresu by nějaký takový příběh mohl přijít. Petr Holík hraje stále ve Zlíně, ale na mezinárodní scéně už se objevuje pár sezon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to pro mě další meta. Trenéři mi dali rady, říká debutant v hokejové reprezentaci Lukáš Klok

„Nějací skauti sem jezdí, ale já osobně nejdu do zápasu s tím, že se chceme někomu ukázat. Neříkám si ježíšmarjá, teď se mi něco nepovedlo, tak doufám, že to nikdo neviděl,“ líčí Holík.

A pak je tu třeba mnoha soutěžemi protřelý Michal Birner, který aktuálně zahraňuje švýcarský Fribourg, a kromě toho ví, jak to s výběrem hráčů často chodí.

„Už nejsem úplně nejmladší, už je mi 30 let, takže manažeři po celé Evropě vědí, jaký jsem hokejista. Můžete dávat góly, ale když tým neudělá úspěch, tak hráči z neúspěšného týmu stejně nikde nedostanou angažmá. Je to o tom být v úspěšném týmu.“

Od Michala Birnera je to jasný vzkaz směrem k sobotnímu zápasu hokejové reprezentace. Ve 12 hodin nastoupí proti Finsku.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme