Hokejisté si v Pittsburghu dodali sebevědomí. Máme šanci proti komukoli, věří před Světovým pohárem

Stále je to ještě příprava na Světový pohár v hokeji, ale i tak může výhra znamenat hodně. Třeba ta česká nad výběrem severoamerických mladíků do 23 let. Přestože tým kapitána Tomáše Plekance nebyl favoritem, zvítězil. I tak ale zněla z šatny velká pokora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi porazili výběr Severní Ameriky 3:2

Češi porazili výběr Severní Ameriky 3:2 | Zdroj: ČTK

„99 procent lidí, kteří sledují hokej, si nemyslelo, že vyhrajeme. To je pozitivní. Zase takový zázrak to nebyl,“ krotil nadšení útočník Jakub Voráček.

Obránce Roman Polák ho doplnil: „Všichni nás podceňovali, že možná neuhrajeme ani bod ani v přípravných zápasech. Dodá nám to trošku zdravého sebevědomí. Nepoletíme tam jako po vyhraném mistrovství světa, ale dokázali jsme, že můžeme hrát s každým.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejoví reprezentanti se domnívají, že jim před Světovým pohárem téměř nikdo nevěří. Ale můžeme hrát s každým, oponoval bek Roman Polák

Národní tým zvítězil v Pittsburghu 3:2. Podle kouče Josefa Jandače se zlepšují nejen výsledky, ale i samotné výkony. „Myslím si, že ve hře pět na pět máme šanci. Nesmíme jít do oslabení a nesmíme ztrácet puky,“ upozornil trenér.

Hokejová reprezentace před sebou hrne očekávání velkého turnaje v Torontu. Kromě mnoha otazníků stále visí ve vzduchu jeden dlouhodobý – kdo bude gólmanskou jedničkou, tedy alespoň na první zápas s Kanadou. Michal Neuvirth i Jakub Mrázek se předvedli skvěle.

„Chytali výborně. Rozlouskl jsem to až těsně před utkáním. Proč bychom dávali dopředu najevo soupeři, jaká bude sestava? Oni taky šachují, jak se dá. I my to budeme do poslední chvíle držet. Kluci to budou vědět, ale od nás nečekejte, že dopředu budeme troubit, kdo a jak bude hrát, kdo bude chodit na přesilovky a kdo na oslabení. To od nás, prosím, nechtějte,“ požádal Jandač.

Jestli ale něco bude český hokejový fanoušek od party trenéra Jandače chtít, je to skvělý hokej proti těm nejlepším. V hlavním městě kanadské provincie Ontario se začne hrát už v sobotu.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme