Hokejisté Slavie odmítli odcestovat na zápas v Prostějově. Nahradili je junioři

Hráči hokejové Slavie odmítli po sporech s vedením klubu odcestovat na zápas 13. kola první ligy proti Prostějovu. Management pražského klubu tak narychlo povolal hokejisty juniorského výběru Slavie, aby v sobotním zápase nahradili stabilní členy A mužstva. Člen představenstva klubu Vladimír Pitter hráčům vzkázal, že z jejich jednání vyvodí důsledky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Jelínek, hráč HC Slavia Praha (vlevo)

Petr Jelínek, hráč HC Slavia Praha (vlevo) | Foto: Pavel Vrtiška, HC Slavia Praha

Spor mezi hráči Slavie a vedením klubu vznikl poté, co pražský celek v pátek přiznal, že bude v důsledku finančních problémů nucen ukončit spolupráci s některými hokejisty.

Hráči se však s tímto rozhodnutím neztotožnili a v sobotu rozeslali médiím prohlášení, ve kterém kroky klubu odsuzují, a vyzvali vedení Slavie k odchodu. Spor nyní ještě více eskaloval, protože se hokejisté rozhodli, že neodcestují na zápas do Prostějova.

Hokejisté Slavie nesouhlasí s úspornými opatřeními. Vedení klubu vyzývají k odchodu

Číst článek

V zápase je proto nahradili junioři, kteří přitom v sobotu už hráli zápas juniorské ligy (s Jihlavou prohráli 1:6). Náročný program se na mladých hráčích podepsal, když prvoligovému Prostějovu podlehli vysoko 0:13.

„Je bohužel velmi zarážející, když někomu otevřeně řeknete, jak se věci mají v dobu, kdy je čas na řešení této situace a je zde možnost odejít do jiných klubů, které projevují zájem, tak místo toho udělají tento krok? Prostřednictvím sportovního manažera jsem hráčům vzkázal, že mohou přijít za mnou a rád jim aktuální situaci vysvětlím, ale nikdo se neozval a přišlo takové prohlášení,“ uvedl mimo jiné ve svém prohlášení člen představenstva Slavie Vladimír Pitter.

Pitter přiznal, že devíti hráčům klub dluží v souhrnu přibližně 350 tisíc. Zároveň však dodal, že je připraven hrát první ligu s juniorským týmem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme