Hokejisté Slavie přehráli Vítkovice, Karlovy Vary zvítězily v Liberci

Dvěma zápasy pokračovala nejvyšší hokejová soutěž. Karlovy Vary překvapivě vyhrály na ledě Liberce a pražská Slavia si poradila s Vítkovicemi. Výborný zápas sehrál kapitán domácích Jaroslav Bednář, který byl u všech čtyř gólů svého týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slavie Michal Poletín vstřelil proti Vítkovicím dva góly

Útočník Slavie Michal Poletín vstřelil proti Vítkovicím dva góly | Zdroj: ČTK

Slavia přivítala Vítkovice a po první bezbrankové třetině šli do vedení na začátku druhé dvacetiminutovky hosté. Červenobílí však ještě do druhé pauzy dokázali skóre otočit.

Během tří minut se dvakrát prosadil Poletín. V obou případech dorazil za vítkovického brankáře vyraženou střelu Bednáře. Hosté na začátku třetí třetiny ale vyrovnali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Slavia - Vítkovice sledoval reportér Radiožurnálu Aleš Procházka

Při přesilové hře posílal puk před branku Furcha Svačina a jeden z obránců Slavie ho tečoval do vlastní sítě. Rozhodnutí tak přišlo až v poslední minutě utkání.

Po další asistenci Bednáře se prosadil Štich a při následné power-play Vítkovic uzavřel své představení Bednář, který střelou do prázdné branky definitivně rozhodl o vítězství Slavie.

Karlovy Vary překvapivě vyhrály v Liberci. Hosté otevřeli skóre v 16.minutě Koblasou, který využil ideální přihrávku Pšurného. Další góly padaly až ve třetí třetině.

Nejdříve vyrovnal Bulíř, ale hned za čtyři minuty vrátil vedení západočeskému týmu Tomeček, který bombou prostřelil Schwarze, když pro něj předtím vyhrál vhazování Skuhravý.

Čtyři minuty před koncem zápasu se protáhl až před Schwarze Balán a kličkou do forhendu nedal libereckému gólmanovi šanci. Domácí pak zkusili zdramatizovat utkání při hře bez brankáře, ale pouze inkasovali z hole Tomečka čtvrtý gól.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 34. Poletín (Bednář), 36. Poletín (Bednář), 60. Štich (Bednář), 60. Bednář - 21. Šedivý (Klok), 44. Svačina (Roman). Rozhodčí: Horák, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2582.

Předehrávka 12. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 43. Bulíř (Bakoš, Filippi) - 16. Koblasa (R. Pšurný, Redlihs), 47. V. Tomeček (Heizer, Skuhravý), 57. Balán (J. Tomeček),59. V. Tomeček. Rozhodčí: Hribik, Šindler - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:6, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2853.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme