Hokejisté Sparty mají semifinále na dosah, Kometa se dostala do vedení

Hokejisté Sparty zvítězili ve třetím duelu čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Hradce Králové 4:3, v sérii vedou 3:0 na zápasy a od postupu do semifinále je dělí jediné vítězství. Stav série otočila brněnská Kometa, která vyhrála ve Zlíně 2:1 a stejným poměrem vede i na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci Sparty Tomáš Rolinek (vlevo) s Petrem Kumstátem se radují z gólu do sítě Hradce

Útočníci Sparty Tomáš Rolinek (vlevo) s Petrem Kumstátem se radují z gólu do sítě Hradce | Zdroj: ČTK

Sparta si na hradeckém ledě vypracovala rozhodující náskok v úvodní třetině, v níž se trefili Kumstát s Pilařem. Pro domácí mohla být situace ještě složitější, ovšem Buchtele už ve druhé minutě neproměnil trestné střílení.

Pražané udrželi dvougólový náskok i do druhé přestávky. V 43. minutě sice snížil Valcourt, ale o tři minuty později překonal hradeckého gólmana Kacetla zkušený Jaroslav Hlinka.

Třinečtí hokejisté podruhé těsně zdolali Boleslav, roli favorita potvrzuje i Litvínov

Číst článek

Sparťané navíc po osmi minutách třetí třetiny využili zásluhou druhé trefy útočníka Kumstáta už třetí přesilovku v utkání a vedla 4:1. Kdo ale čekal, že zápas dovede bez potíží do vítězného konce, byl na omylu.

V 50. minutě potrestal vyloučení Saboliče Kudrna a v čase 57:41 snížil na rozdíl jediného gólu Šimánek. Závěr zápasu tak nabídl velké drama, v němž ale hradečtí hokejisté i přes velkou snahu na vyrovnání nedosáhli. V pondělí tak může Sparta sérii ukončit v nejkratším možném termínu.

Brněnský Petr Mrázek ohrožuje zlínského brankáře Tomáše Štůralu | Foto: ČTK

Kometa otočila skóre během čtyř minut

Zlín šel do vedení po devíti odehraných minutách, kdy střelu obránce Holíka šikovně tečoval Roman Vlach. Vedení obhájce titulu mohl navýšit Petr Holík, ale jeho nájezd zlikvidoval gólman Čiliak.

O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které Kometa otočila skóre zápasu během čtyř minut. Nejprve ujel Káňa a předložil puk Ptáčkovi, který vyrovnal. Ve 27. minutě pak při vyloučení Čajánka využil přesilovku po 18 vteřinách Honejsek, který překvapil Štůralu střelou mezi chrániče.

Těsné vedení hráči Kometa udrželi až do závěrečné sirény, po které se mohli radovat z druhého vítězství v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Valcourt (Kopta), 50. Kudrna (Vydarený, Tvrdík), 58. Šimánek (Kudrna, Pláněk) - 4. Kumstát (Pech, J. Mikuš), 14. Pilař (Polášek, Pech), 36. J. Hlinka (Pilař, Réway), 48. Kumstát (Rolinek, Ďaloga). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:3. Diváci: 6593. Stav série: 0:3.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Roman Vlach (A. Holík) - 23. Ptáček (J. Káňa II, Mrázek), 27. Honejsek (Malec). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Skupina o umístění na 11. až 14. místě:

HC Olomouc - HC Slavia Praha 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Škůrek (Matai, Ondrušek), 28. Beták (Zuzin, Jaroměřský), 38. Řípa (Škůrek, Jaroměřský) - 17. Štich (J. Doležal), 27. Knot. Rozhodčí: Šír, Mikula - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 2617.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Bartek (Zadražil), 9. Šmach (V. Tomeček), 22. V. Tomeček (Šafář, Harant), 34. Bartek (Duda, Dvořák) - 16. Krenželok (Jonák, Šimek). Rozhodčí: Pavlovič, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 2748.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme