Hokejisté Třince odmítli konec finálové série. Litvínov porazili 2:1 po nájezdech

Hokejisty Litvínova dělilo v pátém utkání finálové série 36 vteřin od premiérového extraligového titulu. Oceláři ale v dramatickém závěru nejprve v poslední minutě gólem Plíhala vyrovnali, v samostatných nájezdech pak o jejich vítězství 2:1 rozhodl Dravecký. Třinec tak ve finále poprvé využil domácí led a snížil stav série na 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hráčů z vyhraného zápasu

Radost třineckých hráčů z vyhraného zápasu | Zdroj: ČTK

Do první výraznější šance se jako první prodral Ručinský. Zkušený útočník před Hamerlíkem zamířil bekhendem jen mimo bránu.

V 15. minutě přiblížil Litvínov k titulu, na který čeká severočeský tým 56 let, Jiří Gula. Čtyřiadvacetiletý obránce propálil příklepem od modré třineckého brankáře.

Domácí po inkasované brance přidali na tempu a dostali hosty pod tlak. Blíže ke gólu ale měla znovu Verva. Po jejím rychlém útoku vychytal Hamerlík nejprve Hanzla, poté Ručinského.

Po přestávce Třinec ještě přidal na pohybu. V ofenzivních akcích si ale vedl až příliš křečovitě. A když už se k ohrožení Francouze přece jen dostal, chybělo jeho hráčům přesnější zamíření. Cienciala zakončil rychlý osamocený úprk střelou metr vedle, Klepiš dorážel ve slibné pozici jen do obránce.

Třinecký Zbyněk Irgl se pere s litvínovskou přesilou | Foto: ČTK

Před koncem druhé dvacetiminutovky se do další šance prodral Klepiš. Z pravé strany se natlačil před litvínovskou branku, s jeho bekhendovou stahovačkou si ale poradil Francouz.

Třinečtí se ve třetím dějství hnali za vyrovnáním, ani dvě přesilovky jim ho ale nezajistily. V 60. minutě, v momentě, kdy hráči Litvínova už odpočítávali vteřinu do zisku premiérového titulu, vyvolal nadšení ve Werk Areně Plíhal.

Puk se po nepovedeném vyhození Litvínova dostal až útočníkovi Ocelářů, který si vybruslil mezi kruhy a Francouze překonal bekhendem 36 vteřin před závěrečnou sirénou.

V dramatickém prodloužení napálil břevno třinecké branky Pavelka. Skórovat mohl i Ručinský. Nejprve ale špatně zpracoval při přečíslení puk a pozdě vystřelil, podruhé nedokázal dotlačit puk za Hamerlíka. Ten se navíc zranil a vyjet na led tak musel Hrubec.

Spálené šance přišly při nájezdech Litvínov draho. Na Hrubce nedokázali vyzrát Hübl, Lukeš a Hanzl. Domácím hrdinou se naopak stal domácí Dravecký. Ve druhé sérii zavěsil k tyči.

Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)


Branky a nahrávky:
60. Plíhal (Irgl), rozhodující nájezd Dravecký - 11. Gula (Martynek). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Třinec: Hamerlík (74. Hrubec) - Roth, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn - Irgl, Klepiš, Dravecký - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Ružička - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava ml. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme