Hokejisté Třince se dotáhli na Litvínov, první body má Zlín a Olomouc dala 9 branek

Třinečtí hokejisté vyhráli v 8. kole Tipsport extraligy 4:0 nad Karlovými Vary a vyrovnali se v tabulce nejvyšší soutěže vedoucímu Litvínovu. Severočeši ale mají zápas k dobru. Po vítězství nad Spartou bodoval poprvé v sezoně mistrovský Zlín. Nejvíce gólů padalo v pátek v Olomouci. Hanáci porazili Vítkovice vysoko 9:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hráči měli v utkání hned čtyřikrát důvod ke gólové radosti

Třinečtí hráči měli v utkání hned čtyřikrát důvod ke gólové radosti | Zdroj: ČTK

V nejmodernější hokejové aréně v zemi se podle předpokladů dostali do vedení jako první domácí hráči.

V oslabení zachytil Kverkovu špatnou rozehrávku v obraném pásmu Daniel Rákos a s pukem rychle spěchal před branku, kde našel osamoceného Lukáše Žejdla, který bez větších problémů prostřelil karlovarského Závorku.

Druhou branku přidali Oceláři o minutu později. Z levého mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě, Milan Doudera.

Po přestávce začali domácí tak, jak končili úvodní dvacetiminutovku. Tedy aktivní hrou a dobýváním branky hostů. Ve 23. minutě pak Jakub Orsava zvýšil jejich náskok už na rozdíl tří gólů. Třiadvacetiletý forvard zblízka zakončil rychlou kombinaci se spoluhráči Rákosem a Žejdlem.

Třinečtí hráči měl slibnou příležitost přidat další gólový zásah zhruba v polovině druhé třetiny. Během 75 vteřin přesilovky pěti proti třem se ale neprosadili.

Časomíra v polovině třetí třetiny utkání mezi Olomoucí a Vítkovicemi | Foto: ČTK

Ve třetí třetině odmítl čestný zásah hostů skvělým zákrokem Šimon Hrubec. Kverka se ocitl před třineckým brankářem po špatné rozehrávce domácích zcela sám, jenže jeho pokus připravila o jakékoliv naděje pohotová Hrubcova lapačka.

Kverka se přitom mohl radovat z gólu také o malý moment dříve. Tentokrát však napálil z dorážky pouze brankovou konstrukci.

Vítězství si už Třinečtí pohlídali a v závěru ho i pojistili. Žejdl sice trefil pouze spojnici Závorkovy branky, jeho spoluhráč Adam Rufer byl ale v 59. minutě přesnější. Mladý útočník dostal kotouč za čáru po rychlém brejku. Závorka ještě puk ihned vytáhl a o gólu tak museli rozhodovat rozhodčí až po rozboru na videu.

Zlínu stačil ke třem bodům jediný gól

Zatímco Sparta přijela do Zlína přiblížit se k prvnímu místu extraligové tabulky, domácí se proti Pražanům pokoušeli získat vůbec první body v probíhajícím ročníku.

Po vyrovnaném prvním dějství, kdy bylo k vidění po velkých šancích na obou stranách, do kterých se dostali zlínský Šťastný a sparťan Rolinek, se skóre neměnilo ani ve stejně svižné druhé třetině.

Gól tak na ledě úřadujícího extraligového mistra poprvé, a taky naposled, padnul až v posledních minutách. A byl to Zlín, jehož hráči mohli spokojeně juchat u mantinelu.

V 50. minutě předvedl pohlednou akci Roman Vlach. Pětadvacetiletý útočník projel obraným pásmem Sparty, položil si stahovačkou Filipa Novotného a zavěsil do odkryté branky.

V nervózním závěru se už sparťanům ani po téměř dvouminutovém power play vyrovnat nepodařilo.

Olomouc deklasovala Vítkovice

Olomoucký nováček mezi elitou vedl po druhé části, v níž stihl nastřílet pět branek, už 8:1. Útočník vítězů Erik Hrňa si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři finální přihrávky. Dalších pět hráčů Kohoutů si připsalo po třech bodech.

8. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Žejdl (Rákos), 9. M. Doudera (Kindl, M. Růžička), 23. Orsava (Rákos), 59. Rufer (Kreps, Dravecký). Rozhodčí: Hejduk, Turčan - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4486.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 50. Roman Vlach (Žižka, Urbanec). Rozhodčí: Hodek, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4515.

HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 9:1 (3:1, 5:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Rác (Cibák, Marosz), 15. Hrňa (Matai, Laš), 19. Laš (Hrňa, Vyrůbalík), 28. Rác (Skrbek, Hrňa), 30. Buc (Skrbek), 35. Matai (Hrňa, Cibák), 37. Skrbek (Buc), 40. Hrňa (Matai, Laš), 44. Cibák (Rác) - 5. Vandas (Šenkeřík, Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. J. Sýkora (Pletka, Divíšek), 5. Lev (Pulpán, Balej), 10. Divíšek (Pletka, Moravčík), 34. Schleiss (Kubka, Kubalík), 55. J. Sýkora (Pletka, Kubka). Rozhodčí: Čech, Homola - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6670.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 57. Vampola (Vitásek), 60. Bakoš (Filippi, Škoula), rozhodující sam. nájezd Bulíř - 24. Tybor (Nahodil, Radil), 50. P. Sýkora (Tybor). Rozhodčí: Pavlovič, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc P. Jelínek, Gřegořek a Filippi (všichni Liberec) všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 4452.

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Kudrna (Mertl, Slovák), 60. Šimánek (Kukumberg), 65. P. Mikuš (Skokan) - 10. Pabiška (M. Hruška, Stříteský), 38. M. Látal (Rys). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 4163.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme